Gemeente Den Helder

19-11-2006 Snoeien, kappen en planten: winterwerk aan het groen

De winter is weer in aantocht. Reden voor ons om flink aan het werk te gaan in het groen. Heesters en bomen worden onder handen genomen: er wordt gesnoeid, nieuw geplant en gekapt.

Door heesters en bomen regelmatig te snoeien, groeien ze beter en kunnen ze voor voldoende beschutting zorgen. Daarnaast krijg je door het snoeien meer overzicht op plekken waar bomen en struiken staan. Hierdoor neemt de sociale veiligheid toe.
Zieke of dode planten en bomen worden verwijderd en als dat mogelijk is vervangen door nieuwe. Op die manier houden we een mooie groenbeeld. Iedere wijk komt aan de beurt. In dit artikel leest u waar de werkzaamheden plaatsvinden.

De Schooten en Nieuw Den Helder
In De Schooten vinden werkzaamheden plaats vanaf de Waterkeringsweg tot de Doggersvaart. In Nieuw Den Helder wordt gesnoeid aan de Texelstroomlaan ter hoogte van vrije school Merlijn en de volkstuinen, in de Meidoornstraat achter de flats, tussen de Duinroosstraat en Wingerdstraat, de Karveelstraat ter hoogte van Het Koggeschip en in Mariëndal.

Binnen de Linie
In de wijk Binnen de Linie pakken we het groen aan bij de Brakkeveldweg, de Texelstroomlaan en de Nieuweweg. Bij het tunneltje in de Anemonestraat en in het plantsoen aan de Huigenstraat en Hector Treubstraat vinden snoeiwerkzaamheden plaats. In de Visbuurt rooien we dode bomen en plaatsen er nieuwe voor terug. Ook in de Van Linschotenstraat en de Olivier Van Noortstraat pakken we het groen aan.

Julianadorp
In Julianadorp vinden werkzaamheden plaats aan de groenstrook tussen Wierbalg en Vogelzand, aan de daktuin aan Vogelzand 26, aan de Windsingel achter de Meester J. de Vriesstraat en aan de Groene Slenk achter Kruiszwin 56.
We kappen populieren langs de Breewijd en de Zuiderhaaks, waarbij de bomen om en om worden verwijderd. In Wierbalg 23 en 29 worden bomen geplant. Op de rotonde aan de Langevliet en de Zuiderhaaks komt nieuwe aanplant. Bij Kruiszwin ten slotte, vinden snoeiwerkzaamheden plaats.

De werkzaamheden duren, afhankelijk van de (weers)omstandigheden, tot en met maart 2007.