Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten woensdag 22 november 2006

Zaanstreek-Waterland, 22-11-2006

Met onder meer: tasjesroof verijdeld, been gebroken en bank overvallen.

Winkeldieven

Zaandam, dinsdag 21 november 2006, 16:42 uur.

De politie heeft bij een bouwmarkt aan de Symon Spiersweg twee verdachten van winkeldiefstal overgenomen van het bewakingspersoneel. De 31-jarige man uit Wormerveer en 30-jarige Assendelver hadden goederen meegenomen zonder af te rekenen bij de kassa. De Wormerveerder had geen legitimatie maar nadat het document aan het politiebureau werd gebracht kon de verdachte met een bekeuring naar huis. De andere verdachte had een valse naam opgegeven omdat hij wist dat er nog wat voor hem open stond. Na afwikkeling van de winkeldiefstal moet de man nog ruim een maand aan gevangenisstraf uitzitten.

Tasjesroof verijdeld

Purmerend, dinsdag 21 november 2006, 19:11 uur.

De politie heeft onder bezoekers van theater De Purmaryn flyers uitgedeeld naar aanleiding van een beroving. Getuigen hebben op de Julianastraat een tasjesroof verijdeld. Een 52-jarige vrouw uit Zuidoostbeemster werd door een man vastgepakt waarbij hij haar handtas opeiste. Het slachtoffer werd tot twee maal toe op de grond gegooid en de man ging er met een mededader en de tas vandoor. Getuigen gingen achter de daders aan en wisten de tas terug te pakken. De rovers worden omschreven als een Pakistaans/Hindoestaanse man van 30 tot 40 jaar oud met een lengte van ongeveer 165 of 170 centimeter en een kort gedrongen, gespierd figuur. Hij droeg een donker jack met een donkerblauwe rugzak en grijze broek. De tweede overvaller zou een negroïde man zijn met een lichte jas met een capuchon. De mannen zijn na de mislukte beroving vermoedelijk op de bus gestapt en mogelijk in Monnickendam uitgestapt.

Vuurwapen

Zaandam, dinsdag 21 november 2006, 19:39 uur.

De politie heeft een 58-jarige Zaandammer meegenomen naar het bureau omdat hij met een vuurwapen in de hand op de Kepplerstraat zou hebben gestaan. De agenten troffen de man niet aan op straat maar in zijn woning waar hij een antiek vuurwapen voor handen had. De man bleek flink in de war en voor hem werd medische hulp ingeschakeld. Het wapen werd in beslag genomen en de man na te zijn voorzien van medicatie ingesloten.

Provinciale Alcoholcontrole

Waterland, zaterdag 19 november 2006

In Waterland (Purmerend, Beemster, Zeevang, Edam-Volendam, Waterland) zijn in het kader van de provinciale alcoholcontrole diverse controles uitgevoerd. In totaal werden er 480 bestuurders op het gebruik van alcoholhoudende drank gecontroleerd. In 7 gevallen had de bestuurder te diep in het glaasje gekeken. Van deze 7 waren er 5 zogenaamde beginnende bestuurders. Eén bestuurder reed onder invloed terwijl zijn rijbewijs al eerder wegens hetzelfde feit was ingevorderd.

Zaanstreek, zaterdag 19 november 2006

In de Zaanstreek werd ook gecontroleerd in het kader van de provinciale aktie. Daar werden in totaal 107 bestuurders aan een blaastest onderworpen. 2 bestuurders hadden te veel gedronken. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole

Assendelft, 19 november 2006

Uit diverse metingen is gebleken dat er op de Nauernaseweg te Assendelft erg snel wordt gereden. Door het verkeershandhavingsteam zal daar dan ook meer dan met enige regelmaat op snelheid worden gecontroleerd. De topsnelheden liggen op het 80 km stuk rond de 130 km/h. Op zondag 19 november 2006 werd er tussen 14.00 uur en 17.25 uur gemeten. 37 bestuurders bleken de snelheid aan hun laars te lappen. De hoogst gemeten snelheid was 127 km/h.

Autobrand

Zaandam, woensdag 22 november 2006, 03:22 uur.

De politie onderzoekt een autobrand die vermoedelijk is ontstaan in de cabine van een geparkeerde bedrijfsbusje op de Conradstraat. De brandweer heeft de brand geblust maar kon niet voorkomen dat het voertuig vermoedelijk als verloren moet worden beschouwd. De politie houdt rekening met brandstichting en verzoekt getuigen te bellen met wijkteam Zaandam Centrum via 0900-8844.

Been gebroken

Edam, woensdag 22 november 2006, 06:02 uur.

Een 23-jarige Volendamse heeft vermoedelijk haar been gebroken na een aanrijding. Een 42-jarige automobilist uit Edam reed over de Burgemeester Versteegsingel vanuit de richting van de Gevangenenpoortsteeg. Voor hem van links kwam op de kruising met de Singelweg de Volendamse op de fiets aanrijden. De autobestuurder gaf de vrouw geen voorrang omdat hij haar niet zou hebben gezien en reed tegen haar aan. Het slachtoffer werd met vermoedelijk een gebroken been per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Bank overvallen

Oostzaan, woensdag 22 november 2006, 09:01 uur.

De politie stelt een onderzoek in na een gewapende overval op de Rabobank op de Lisweg bij de kruising met het Zuideinde. Twee mannen hebben zich rond negen uur toegang verschaft tot de bank waarna drie werkneemsters van hun vrijheid werden beroofd en vastgebonden. Ook een schoonmaakster die wat later arriveerde werd vastgebonden. De mannen vertrokken even later met een onbekend geldbedrag in de richting van de achterzijde van de winkels op de Klaverweide. De plaats van de overval werd door de politie afgezet en Forensische Opsporing stelt een sporenonderzoek in. In verband met de overval heeft de politie interesse in twee personen die rond de tijd van de overval op een grijze bromfiets, scootermodel zijn weggereden. Getuigen die nog niet door de politie zijn verhoord worden verzocht contact op te nemen met de Centrale Recherche via 0900-8844.