Gemeente Rotterdam

Nr. 220
22 november 2006

Vincent Roozen nieuwe directeur GGD

Het college van B&W van Rotterdam heeft de heer drs. ing. V.J.M. (Vincent) Roozen (1963) per 1 maart 2007 benoemd tot directeur bij de GGD Rotterdam e.o. De heer Roozen vormt samen met mevrouw prof. dr. M.C.H. Donker de directie van de GGD Rotterdam e.o. Momenteel is de heer Roozen directielid bij de dS+V.

De heer Roozen volgt mevrouw M.C. Hartmann op, die per 15 september 2006 bij de GGD vertrok als adjunct-directeur. In het licht van de nieuwe GGD-organisatie per 1 januari a.s., de datum van de beoogde fusie tussen GGD Rotterdam e.o. en GGD Nieuwe Waterweg Noord, is besloten de functie 'adjunct-directeur' te veranderen in 'directeur'. Het directieteam GGD bestaat per 1 maart a.s. dan ook uit mevrouw prof dr. M.C.H. Donker, algemeen directeur en tevens hoofd van dienst, en de heer drs. ing. V.J.M. Roozen, directeur.

De heer Roozen krijgt tot taak de gebiedsgerichte invulling van de taken van de GGD in regiogemeenten en deelgemeenten verder te versterken. Ook wil de GGD de voorbereiding op crisis verder verbeteren, en nog sterker inzetten op vangnet- en regietaken en op vroegsignalering en preventie.


---

noot voor de redactie/