Verzamelpersberichten woensdag

's-Hertogenbosch, 22-11-2006

Vermist 12-jarig meisje opgespoord

s-Hertogenbosch De politie heeft het 12-jarige meisje, dat afgelopen zaterdag bij de brug aan de Oude Dieze in s-Hertogenbosch aan het gezag van een hulpverleenster werd onttrokken, opgespoord. In verband hiermee is een 21-jarige oom van het meisje aangehouden. Uit onderzoek bleek dat het meisje zich vanmiddag vermoedelijk bij familie elders in de regio bevond. Vervolgens werd duidelijk dat het meisje bij haar ouderlijk huis in s-Hertogenbosch werd afgezet. Op aandrang van de politie kwam de vader met het kind naar het bureau. Het meisje legt op dit moment een verklaring af. Zij wordt later vandaag naar een opvangagadres van een hulpverleningsinstantie gebracht. De politie zal voor het transport zorgdragen. De verdachte is voor verhoor ingesloten.

Doorgereden na ongeval

's-Hertogenbosch - Woensdagmorgen 22 november is een 38 jarige inwoner van 's-Hertogenbosch gewond geraakt omdat hij met zijn fiets was gevallen. Hij liep schaafwonden op aan hand en knie. De man reed over de Herpensweide. Een automobilist nam op de kruising met de Adelheidstraat de binnenbocht waardoor de fietser uit moest wijken en ten val kwam. De automobilist is uitgestapt en naar de fietser gelopen. Na een onderling woordenwisseling maakte de fietser bekend de politie te bellen. Daarna is de automobilist zonder zijn identiteit bekend te hebben gemaakt weggereden.

Verdachte mishandeling aangehouden

Heusden De politie heeft dinsdagavond op de Hoofdstraat in Heusden een 16-jarige jongen uit Heusden aangehouden voor mishandeling van een evenoude plaatsgenoot. De twee kregen op straat onenigheid, waarop de verdachte het slachtoffer heeft geslagen en geschopt. Het slachtoffer hield daaraan o.a. een zeer pijnlijk been over. De verdachte is voor verhoor ingesloten.

Twee gewonden bij aanrijding met container

s-Hertogenbosch Dinsdagmiddag is een 59-jarige automobilist uit Gennep op de Ketelaarskampweg in s-Hertogenbosch gewond geraakt bij een aanrijding. De man was verblind door de laagstaande zon en zag een op de weg geplaatste puincontainer over het hoofd. Door de aanrijding liep de man borstklachten op. Een 32-jarige inzittende, eveneens uit Gennep afkomstige man liep aangezichtsletsel en beenletsel op. Beiden konden terplaatse door ambulancepersoneel worden behandeld.

Autodief aangehouden

Sint Michielsgestel De politie heeft dinsdagavond op de Seminarielaan in Sint Michielsgestel een 26-jarige inwoner uit Schijndel aangehouden omdat hij in een gestolen auto reed. Agenten zagen de auto rijden en wilden de auto controleren. De verdachte ging er vol gas vandaar. De agenten gingen achter het voertuig aan. Inmiddels bleek dat het voertuig in de nacht van 19 op 20 november jl. was ontvreemd op de Andoornstraat in Schijndel. Nadat de verdachte van de Schijndelseweg de Seminarielaan opreed, verloor hij de macht over het stuur, reed tegen een boom en een lantaarnpaal. De verdachte liep daarbij licht letsel op en is in de boeien geslagen. Hij is ingesloten. De auto raakte zwaar beschadigd.

Onbesuisd invoegen oorzaak aanrijding

Vught Dinsdagmiddag is een 20-jarige Bossche op de A65 in Vught gewond geraakt na een onbesuisde invoegactie van een onbekend gebleven automobilist. De vrouw reed in de richting in de richting Helvoirt toen een bestuurder van een rode bedrijfswagen op een onbesuisde manier invoegde en boven op zijn rem ging staan. De vrouw moest daarop hard remmen, raakte in een slip en kwam tegen vangrail tot stilstand. De man in de rode bestelbus reed door zonder zijn identiteit bekend te maken. Het slachtoffer is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie verzoekt eventuele getuigen zich te melden bij de politie via 0900 8844.

Man aangehouden voor heling

Boxtel In de nacht van dinsdag op woensdag is op de afslag Noord van de A2 in Boxtel een 20-jarige inwoner uit Cromvoirt aangehouden voor heling. Agenten controleerden de auto waarin de man reed en troffen inbrekerswerktuigen en een splinternieuwe LCD TV aan. De verdachte had geen plausibele verklaring voor de goederen en is daarop aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. De goederen zijn inbeslaggenomen.

Zoon des huizes aangehouden voor huiselijk geweld

Boxtel Dinsdagavond is een 19-jarige zoon des huizes in zijn ouderlijke woning in Boxtel aangehouden voor mishandeling en bedreiging van zijn moeder. Hij wordt ervan verdacht zijn moeder met haar arm tussen een deur te hebben geklemd en haar verbaal met de dood te hebben bedreigd. De verdachte is ingesloten.

Met auto tegen boom

Erp Dinsdagavond 21 november is een 52 jarige automobilist uit Vorstenbosch op het Looieind in Erp, door onbekende oorzaak, tegen een boom gereden. De man is met onbekend letsel voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Bezit drugs en pepperspray

Veghel In de nacht van dinsdag 21 op woensdag 22 november zijn op de Busselbundersweg in Veghel een 25 jarige man uit Veghel en een 24 jarige Helmonder aangehouden. Bij controle van de auto waarin het tweetal reed werden twee autoradios aangetroffen. Het is niet bekend of de autoradios van diefstal afkomstig zijn. Verder zijn bij de 24 jarige Helmonder een geringe hoeveelheid drugs en een busje pepperspray aangetroffen. Beide verdachten zijn ingesloten.

Met auto tegen boom bestuurder ongedeerd

Uden - Woensdagmorgen 22 november botste een 20 jarige automobilist op de Mellesingel in zijn woonplaats Uden met zijn auto tegen een boom. De man werd ter plaatse door ambulan-cemedewerkers onderzocht maar behoefde niet naar het ziekenhuis te worden vervoerd. De man kwam uit de richting van het centrum en verloof in een flauwe bocht de controle over de auto. Via de berm kwam hij tegen een boom stilstand. De bestuurder gaf zelf aan dat hij te snel had gereden. Dat werd door een getuige tegen de politie bevestigd.

Man ernstig gewond na aanrijding met bus

Uden Woensdagmiddag is een Udenaar (leeftijd nog niet bekend) met zijn auto, terwijl hij vanaf de Industrielaan de Eikenwal in Uden opreed, gewond geraakt bij een aanrijding. De man nam vermoedelijk met te hoge snelheid op een nat wegdek de bocht, slipte en kwam tegen een bus op de Eikenwal tot stilstand. De bus had geen dienst en werd bestuurd door 34-jarige chauffeur uit Uden. De automobilist raakte bekneld. Ambulancepersoneel stabiliseerde de man en de brandweer knipte hem uit het wrak. In het ziekenhuis bleek dat hij diverse botbreuken en hoofdletsel had. Eventuele getuigen worden verzocht zich te melden via telefoonnummer 0900-8844.

Met ernstige brandwonden naar ziekenhuis

Veghel Dinsdagmiddag, 21 november is een 54 jarige inwoner van Erp met ernstige brandwonden aan het gezicht, armen en handen, overgebracht naar het ziekenhuis in Rotterdam. De man wilde een gieropslag in zijn schuur aan de Bolstweg controleren. Vanwege het ontbreken van verlichting had hij een brandende krant in de hand. Bij het openen van de gierput ontstond er een grote steekvlam.

Veel bekeuringen voor niet nakomen draagplicht autogordels

Nuland/Geffen/Oss - Woensdagmorgen 22 november zijn op diverse locaties in Nuland en Geffen verkeerscontroles gehouden. Daarbij zijn er 14 processen-verbaal opgemaakt voor het niet dragen van de autogordel.Bij controles in Oss zijn diezelfde ochtend voor het zelfde feit nog eens 16 bekeringen uitgedeeld.

Reek/Uden/Volkel Dinsdag, 21 november zijn bij verkeerscontroles in totaal 32 bekeuringen uitgedeeld. Maar liefst 17 bekeuringen vielen er voor het niet dragen van de autogordel.

Waarom autogordels?
Wie een gordel draagt, loopt een stuk minder risico op letsel bij een ongeval: Een afname van 40% door het dragen van de gordel. Wanneer dit ook nog gecombineerd wordt met een airbag wordt dat 50%. Sinds 1992 is het verplicht om zowel op de voor- als op de achterstoelen de veiligheidsgordel te dragen, voor volwassenen én voor kinderen. De politie controleert streng op het dragen van de gordel, omdat een autogordel bij een ongeval levensreddend en letselbesparend werkt. Het risico van een dodelijk ongeval is zonder gordel bijna de helft groter dan met gordel.

Draagplicht
Autogordels moeten gedragen worden in een (vracht)auto, brommobiel en op de BMW C1. De verantwoordelijkheid ligt bij iedereen persoonlijk: de passagier zonder gordel draait zélf voor de bon op. Alleen voor overtredingen door kinderen jonger dan 12 jaar gaat de bon niet naar de overtreder, maar naar de bestuurder. Ook bezorgdiensten en koeriers moeten een autogordel dragen; alleen buschauffeurs en taxichauffeurs die passagiers vervoeren zijn vrijgesteld van de gordeldraagplicht. Heeft een gordel eenmaal zn nut bewezen bij een aanrijding, dan moet de autogordel vervangen worden. De regels voor het veilig vervoer van kinderen zijn per 1 maart 2006 strenger geworden.

Gewonde bij eenzijdig ongeval

Vortum Mullem - Woensdagmorgen 22 november vond er op de Langstraat een eenzijdig ver-keersongeval plaats waarbij een 21 jarige automobilist uit Vierlingsbeek gewond is geraakt. De automobilist kwam uit de richting Vierlingsbeek en reed in de richting van Sambeek. Na een flauwe bocht in de weg kwam hij met de rechterwielen in de berm. Bij een poging zijn voertuig te corrigeren kwam hij via de linkerberm tegen een slootkant tot stilstand. Hij is met rugklach-ten overgebracht naar het Maasziekenhuis.