Ingezonden persbericht


Persbericht

GRISOFT komt met AVG Security Solutions voor GNU/Linux en FreeBSD open source platforms

Brno/Tsjechië - 22 November 2006 - GRISOFT, de leverancier van AVG beveiligingssoftware, heeft vandaag enkele nieuwe versies aangekondigd van zijn antivirus software voor de GNU/Linux en FreeBSD open source platforms. Het gaat om de AVG Email Server Edition 7.5 voor Linux/FreeBSD die met geïntegreerde anti-spam wordt geleverd en producten voor het GNU/Linux platform - AVG Anti-Virus Professional Edition 7.5 en AVG File Server Edition 7.5. Deze nieuwe AVG-release onderstreept GRISOFT's ondersteuning van alternatieve besturingssystemen.

"Bedrijven uit het MKB gebruiken vrije besturingssystemen zoals GNU/Linux en FreeBSD voor e-mail en web- en fileserver toepassingen naast op Windows-gebaseerde werkstations," zegt Larry Bridwell, Vice President Global Security Strategies van GRISOFT. "AVG voor Linux en FreeBSD brengen het kostenplaatje omlaag, zonder geweld te doen aan de ongelijksoortige omgeving en de systeemprestaties."

AVG Email Server Edition 7.5 voor Linux/FreeBSD is op tal van punten verbeterd, zo beschikt het nu over een geïntegreerde anti-spam functie en is het in staat e-mail sneller te scannen. Integratie van antivirus en anti-spam verlaagt de druk op de e-mailserver en vergroot de efficiëntie doordat ongevraagde mails worden geëlimineerd.

De AVG File Server Edition 7.5 voor Linux/FreeBSD biedt antivirus bescherming van de data op de fileservers in een heterogene omgeving. Het scannen van bestanden vanuit de server belast de werkstations niet en zorgt voor meer efficiëntie van de algemene computertaken.

De AVG Anti-Virus Professional Edition 7.5 voor Linux/FreeBSD biedt professionele antivirusbescherming van werkstations die op alternatieve besturingssystemen draaien.

AVG beveiligingsproducten voor GNU/Linux en FreeBSD werken ook op oudere PC's en servers omdat ze minimale hardware-eisen stellen: een Intel Pentium 200 MHz en 256 MB geheugen zijn voldoende. Installatiebundels zijn beschikbaar voor RedHat, Suse, Debian en Mandriva.

Prijzen en beschikbaarheid
AVG producten voor GNU/Linux en FreeBSD zijn met onmiddellijke ingang beschikbaar via de GRISOFT website www.grisoft.com en in Nederland bij AVG Nederland www.avgnederland.nl

De prijs van de AVG Anti-Virus Professional Edition 7.5 voor Linux/FreeBSD bedraagt EUR 25,90 (excl. BTW) per gebruiker. Een Linux/FreeBSD licentie voor 50 e-mailaccounts van de AVG Email Server Edition 7.5 bedraagt EUR 477 (excl. BTW). AVG File Server Edition 7.5 voor Linux/FreeBSD voor maximaal 50 serververbindingen bedraagt EUR 276,90 (excl. BTW). Alle bedragen zijn inclusief tweejarige licentie en gratis technische ondersteuning.

Over Grisoft

GRISOFT is een leidende leverancier van antivirus, firewall protectie en beveiligingsoplossingen voor consument en MKB. Het is één van de snelstgroeiende ondernemingen in de industrie met meer dan 40 miljoen gebruikers wereldwijd die voor de beveiliging van hun computers en netwerken vertrouwen op de GRIFSOFT AVG producten.

Het bedrijf is in 1991 opgericht en heeft wereldvermaarde antivirus experts in dienst, die actief zijn op het terrein van virusanalyse en -detectie, software ontwikkeling en antivirus ondersteuning. GRISOFT prijswinnende producten worden wereldwijd gedistribueerd via wederverkopers en het internet. Een AVG Anti-Virus Software Developer's Kit (SDK) is beschikbaar voor geïnteresseerde partners. www.grisoft.com

//Einde bericht