Gemeente Eindhoven

Persbericht 22 november 2006, 296

Laatste âCreatieve koffieâ voor mantelzorgers in 2006

Het Steunpunt Mantelzorg Verlicht Eindhoven organiseert in november voor de laatste maal in 2006 de bijeenkomst âCreatieve koffie, daar neem je wat van meeâ. Op dinsdag 28 en woensdag 29 november vinden de activiteiten plaats van 13.30 tot 15.30 uur in De Rondweg, Camphuijsenstraat 1 te Eindhoven.

Deze bijeenkomst heeft als titel âVerlicht kerstâ en wordt begeleid door mevrouw Ineke Snel. Mevrouw Snel begeleidde al vaker Creatieve koffiebijeenkomsten, met name met de themaâs verhalen, beelden en stoffen. Dit keer nodigt zij mantelzorgers uit om een glazen voorwerp om te toveren tot een fraai sfeerlicht.

Opgeven voor bijeenkomsten

Mantelzorgers kunnen zich voor een van beide dagen opgeven bij het Steunpunt Mantelzorg Verlicht op telefoon 040-2384579. De bijeenkomsten zijn gratis. Mantelzorgers die zich hebben aangemeld maar toch verhinderd zijn, kunnen zich op dit nummer ook afmelden. Ook mantelzorgers die graag aan deze activiteit willen deelnemen maar hulp nodig hebben bij het zoeken naar oppas of vervanging, kunnen zich aanmelden bij het Steunpunt Mantelzorg Verlicht.

Alleen voor mantelzorgers

Deze activiteit is alleen bedoeld voor mantelzorgers. Het geven van mantelzorg verandert iemands leven vaak drastisch. Wanneer de zorgtaak intensief is en lang duurt, bestaat het gevaar dat mantelzorgers te zwaar belast worden. Daarom organiseert het Steunpunt Mantelzorg Verlicht deze en andere activiteiten waarbij specifiek aandacht wordt gegeven aan de rol als mantelzorger en de gevoelens en spanningen die dit met zich mee kan brengen.