2e persbericht van woensdag 22 november 2006

Eindhoven, 22-11-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie controleert op snelheid

De politie controleerde woensdag tussen 11.55 en 14.40 uur op snelheid op de Wolvendijk. 155 voertuigen werden gecontroleerd. 103 bestuurders reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km/uur.

Helmond: Politie houdt met hulp DNA-onderzoek verdachte zedenzaak aan

De politie heeft dinsdag in Helmond rond 9.15 uur een 34-jarige man uit die plaats aangehouden. Hij zou betrokken zijn bij een ernstig zedendelict met een 16-jarig meisje in de wijk Brouwhuis. Dit gebeurde in de nacht van zaterdag 8 oktober op zondag 9 oktober 2005. Het meisje fietste vanaf station Brouwhuis (Deltaweg), over een pad vanaf de Middenloop door het park in de richting van de Rupelstraat. Zij werd in het park gevolgd door een man op de fiets. Hij sprak haar aan. Op het moment dat zij deze man voorbij fietste, trok hij haar van de fiets. Ze kwam op de grond terecht, waar vervolgens het zedendelict plaatsvond (zie 2e persbericht van 13 oktober 2005). De verdachte van de zedenzaak is opgespoord via DNA. De man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Geldrop: Bromfietsbestuurder gewond bij verkeersongeval

Een 41-jarige bromfietsbestuurder uit Geldrop is woensdagmiddag rond 12.50 uur op de Hulst gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 50-jarige automobiliste uit Geldrop reed even daarvoor op de Hulst en moest remmen voor een verkeerssituatie. De 41-jarige bromfietsbestuurder reed op dat moment achter haar. Hij was niet meer in staat om op tijd te remmen en reed tegen de auto. De man is naar het ziekenhuis gebracht met een gebroken been.