Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Accra, Brazzaville, Malabo

Royal Air Maroc breidt bestemmingen Afrika uit

Amsterdam, 22 november 2006 - De Marokkaanse luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc (RAM) breidt momenteel het aantal bestemmingen in Afrika met drie uit: Accra, Brazzaville en Malabo. De vluchten vanuit Amsterdam met een overstap in Casablanca, worden gemaakt met de nieuwe generatie vliegtuigen van de maatschappij. Het totale aantal bestemmingen van Royal Air Maroc in Afrika vanuit Casablanca komt hiermee op 14.

Vluchten
Naar Accra in Ghana vliegt RAM met ingang van 1 november met een tussenstop in Abidjan in Ivoorkust. Met ingang van dezelfde datum is Royal Air Maroc op Brazzaville in Congo gaan vliegen met een tussenstop in Douala in Kameroen. De vluchten worden uitgevoerd op maandag, woensdag en vrijdag.

Naar Malabo in Equatoriaal Guinea gaat Royal Air Maroc met ingang van december vliegen met een tussenstop in Libreville in Gabon. Deze vluchten worden tweemaal per week uitgevoerd op maandag en vrijdag met een overstap in Casablanca.

Nieuwe boeings
Deze zomer zijn twee Boeings 737-800 van de nieuwste generatie toestellen toegevoegd aan de zes Boeings 737-800 waarover RAM al beschikte voor de middellange afstanden. Door de komst van de nieuwe vliegtuigen kan het aantal vluchten van Royal Air Maroc op de middellange afstand nu worden uitgebreid.

Royal Air Maroc (ook bekend als RAM) is de nationale luchtvaartmaatschappij van Marokko met de basis in Casablanca. In 1946 trad RAM toe tot de luchtvaartbranche, vastberaden om de snelste en meest betrouwbare service in Afrika te leveren. Inmiddels beschikt de luchtvaartmaatschappij over een moderne vloot, waaronder toestellen van het type Boeing 737-800 en 737-400 en Airbus 321-200, die voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van veiligheid, comfort en betrouwbaarheid. Sinds het 1e kwartaal 2006 zijn er nieuwe Boeing 737-700 aan de vloot toegevoegd. Info over de dienstregeling is te vinden op www.royalairmaroc.com