AXA Verzekeringen

AXA introduceert unieke beleggingsfondsen in Nederland 22 nov 2006

Vanaf 1 december biedt AXA fondsenbeleggers de mogelijkheid te beleggen in de vier AXA WF Talents Funds. Het komende jaar breidt AXA zijn aanbod aan fondsen nog verder uit met voor Nederland unieke fondsen. In het Kurhaus in Scheveningen gaf AXA gisteren op het AXA Beleggers Evenement het startsein voor een grootscheepse campagne gericht op de particuliere fondsbeleggers.

De ondernemer bepaalt het succes

Een van 's werelds opmerkelijkste fondsbeheerders, Charles Firmin-Didot, vertelde op het AXA Beleggers Evenement over de succesfactoren van 'zijn' AXA WF Talents Funds. Hij heeft meer vertrouwen in mensen dan in modellen en gelooft dat de ondernemer het succes bepaalt en niet de onderneming. Zijn visie op beleggen: "Uit studies in Europa en de VS blijkt dat ondernemers- of familiebedrijven op lange termijn veelal beter presteren dan de markt". Het rendement van de AXA WF Talents Funds bevestigt dit argument alleszins.

Beleggingsresultaten van hoge kwaliteit

Ook in Nederland kunnen particuliere fondsenbeleggers vanaf 1 december beleggen in de vier AXA WF Talents Funds (Talents, Talents Brick, Talents Europe, Talents Absolute). Daarmee krijgen Nederlandse AXA klanten toegang tot de professionele vermogensbeheeren beleggingsexpertise van de AXA Groep. AXA zal zijn beleggingsfondsenaanbod de komende jaren verder uitbreiden. Jan van de Berg, directievoorzitter van AXA Nederland: "We zijn er trots op dat onze klanten en intermediairs nu direct toegang krijgen tot de expertise van de AXA Groep en kunnen profiteren van de diversiteit in beleggingsstijlen en de kwaliteit van beleggingsresultaten."

Publiekscampagne

Op het AXA Beleggers Evenement kregen de aanwezige intermediairs een 'sneak preview' van de campagne die AXA in januari start. AXA richt zich in deze campagne op particuliere fondsenbeleggers. AXA brengt de komende weken bij intermediairs de AXA WF Talent Funds en de komende publiekscampagne onder de aandacht.

Over AXA

Over de hele wereld levert AXA producten en diensten met de belofte van Financial Protection: bescherming en hulp bij het realiseren van de plannen van klanten, in elke fase van hun leven.

Wereldwijd heeft AXA momenteel 50 miljoen klanten, 110.000 werknemers, 72 miljard euro omzet en 3,3 miljard euro nettowinst over het jaar 2005. AXA staat in 2006 op de 15e plaats in de Fortune Global 500-lijst van de grootste ondernemingen ter wereld. AXA beheert wereldwijd meer dan duizend fondsen, in uiteenlopende categorieën en beleggingsstijlen. Aansprekende en internationaal gewaardeerde vermogensbeheerders van deze fondsen zijn onder andere AXA Investment Managers, AXA Rosenberg en Alliance Bernstein. Het beheerd vermogen van de AXA groep bedroeg op 30 juni 2006 1.077 miljard euro.

Meer informatie over Charles Firmin-Didot en de AXA WF Talent Funds is te vinden op www.axa-im-talents.com.