Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Mannen aangehouden op verdenking van diefstal

Publicatiedatum: 22-11-2006 11:18:54

Terschuur - Een 30-jarige man uit Rotterdam en een 55-jarige Hagenaar zijn dinsdagavond op de A1 in Terschuur door de politie aangehouden op verdenking van diefstal van een partij vlees. De twee worden bovendien verdacht van poging tot zware mishandeling. De twee konden op aanwijzen van een gedupeerde worden aangehouden.

Volgens het slachtoffer, een 59-jarigr Twellonaar, zouden de twee mannen in Twello een partij slachtvlees hebben gekocht. Men zou er echter zonder ervoor te betalen vandoor zijn gegaan in een vrachtauto. De Twellonaar zette daarop de achtervolging in en wist het duo klem te rijden. Kort daarna zouden de mannen met hun wagen op de Twellonaar zijn ingereden. De man had door uitwijken echter aan een aanrijding weten te ontsnappen. De rit ging vervolgens verder over de A1. Nadat de politie was gewaarschuwd kon het duo bij Terschuur door de politie worden ingerekend.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Twee aanrijdingen achter elkaar, flinke schade

Publicatiedatum: 22-11-2006 11:18:12

Wageningen - In Wageningen hebben dinsdagochtend kort na elkaar op nagenoeg dezelfde plaats twee aanrijdingen plaatsgevonden. In beide gevallen liepen de betrokken auto's flinke schade op. Een 45-jarige automobiliste uit Renkum liep lichte verwondingen op. Rond half acht botsten op de kruising van de Keijenbergseweg met de Regentesselaan twee auto's op elkaar. Beide bestuurders, een 33-jarige vrouw uit Heelsum en een 37-jarige plaatsgenoot kwamen met de schrik vrij. De vrouw zou niet op tijd hebben kunnen stoppen voor de 37-jarige man, die plotseling moest remmen voor ander verkeer. De 45-jarige Renkumse botste vrijwel gelijk daarna op de auto van een 52-jarige man uit Veenendaal. Vermoedelijk was de Renkumse door de eerste aanrijding even afgeleid, waarna ze geen voorrang zou hebben verleend aan de Veenendaler. In totaal drie auto's moesten worden afgesleept.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

170 bonnen bij controles op verzoek in Bennekom
Publicatiedatum: 22-11-2006 11:17:08

Bennekom - Bij controles op verzoek van buurtbewoners in Bennekom zijn dinsdag in totaal 170 bonnen uitgedeeld. De politie controleerde gedurende de namiddag op de Selterskampweg, Vossenweg, en Heinrich Witteweg. Op deze wegen geldt een 30 km/u zone. Het aantal snelheidsovertredingen op de Selterskampweg was 14. Daar werd van 298 passanten de snelheid gemeten. Ook werden daar vijf bekeuringen uitgedeeld voor het rijden zonder gordel (1), rijden zonder helm (1), het niet tonen van het bromfietscertificaat (1) en rijden op een opgevoerde brommer. Op de Vossenweg bleken 149 van de 489 passanten te hard gereden te hebben. Op de Heinrich Witteweg werden twee hardrijders geflitst. Tussen vijf en zes uur werden daar 6 passanten geteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Gemiddeld 1 op de 11 te hard bij controle op verzoek
Publicatiedatum: 22-11-2006 11:16:31

Barneveld - Gemiddeld 1 op de 11 bestuurders bleek dinsdag te hard gereden te hebben bij een snelheidscontrole op de Plantagelaan in Barneveld. Het verkeershandhavingsteam van de politie controleerde daar gedurende de ochtenduren tussen negen en elf uur nadat buurtbewoners eerder hadden geklaagd over verkeersonveilig rijgedrag. Uiteindelijk kregen 36 bestuurders een bon voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 86 km/u terwijl daar maximaal 60 gereden mag worden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---