Ministerie van Defensie

22-11-2006 11:21

INTERNE MEDEDELING MINISTER N.A.V. DE VOLKSKRANT

De minister van Defensie, Henk Kamp, heeft naar aanleiding van een publicatie in De Volkskrant van hedenochtend de volgende mededeling gedaan aan het defensiepersoneel.

Echt vertrouwen
Zoals u zal zijn opgevallen wordt in De Volkskrant de laatste dagen veel geschreven over Defensie. Dat begon op vrijdag 17 november met de opening op de voorpagina onder de kop "Nederlanders martelden Irakezen". Bij uitzondering heb ik schriftelijk gereageerd met een ingezonden artikel dat vanmorgen op pagina 13 van De Volkskrant is geplaatst.

De verleiding is groot weer te reageren naar aanleiding van een bericht dat dezelfde krant vanmorgen plaatste: "Kamp heeft het gevoel dat hij in een vergiet werkt. Hij heeft de cirkel van mensen die hij echt vertrouwt nog kleiner gemaakt."

Ik heb besloten het te laten bij een reactie naar u toe. U wil ik laten weten allerminst het gevoel te hebben bij Defensie in een vergiet te werken. Naar mijn overtuiging gaat iedereen in de regel verstandig en gepast om met de informatie waarmee hij of zij werkt. In die gevallen dat fouten worden gemaakt, proberen we dat met elkaar te corrigeren en herhaling te voorkomen.

Ook wil ik u laten weten dat er geen kleine cirkel is van mensen is die ik echt vertrouw, laat staan dat ik die cirkel nog kleiner zou willen maken. Op mijn eerste werkdag bij Defensie in december 2002 trof ik een prettige en open werksfeer aan. Wat dat betreft is er in de afgelopen vier jaar niets veranderd. Transparantie, onderling vertrouwen en functionele uitwisseling van informatie vormen de basis voor die werksfeer. De kring van de mensen die ik echt vertrouw, bestaat uit de 62.608 medewerkers van Defensie en ik maak die kring liever groter dan kleiner.

Met vriendelijke groet,

Henk Kamp