Gemeente Amsterdam



Monumentenvergunning voor Rijksmuseum

20 november 2006
-
Persbericht Oud-Zuid

Het Dagelijks Bestuur van Stadsdeel Oud-Zuid is voornemens een monumentenvergunning te verlenen voor de renovatie en uitbreiding van het Rijksmuseum. De ontwerp-vergunning zal vanaf donderdag 23 november 2006 gedurende zes weken ter visie worden gelegd, waarbij een ieder naar keuze mondeling of schriftelijk een zienswijze kan indienen.

Bij de behandeling van de aanvraag monumentenvergunning is door het Dagelijks Bestuur rekening gehouden met het recente verzoek van de minister van VROM om ook de tuin van het Rijksmuseum, de Teekenschool en de Villa tot monument aan te wijzen. Dit heeft geleid tot een hernieuwde aanvraag ten opzichte van de oorspronkelijke, op 31 maart 2006 ingediende aanvraag.

Zicht op het Rijksmuseum vanaf het Museumplein.

Het stadsdeel behandelt ook de aanvraag voor een bouwvergunning inclusief de vrijstelling (art. 19 WRO) en de milieueffectrapportage (m.e.r.), alsmede de milieuvergunning voor het Rijksmuseum.

Met de voorgenomen afgifte van de monumentenvergunning, is weer een stap gezet. Op 7 september jl. werden al de vrijstelling en het m.e.r. ter visie gelegd. Deze zienswijzentermijn is inmiddels verstreken. Dat geldt ook voor de zienswijzentermijn voor de milieuvergunning.