Provincie Noord-Holland

Datum

22-11-2006

Onderwerp

Maaltijdvoorziening A. Schweitzerschool gegarandeerd

Katja Grevers

Gedeputeerde Staten hebben besloten om de komende twee jaar de helft bij te dragen aan de kosten voor de maaltijdvoorziening van de Albert Schweitzerschool in Haarlem. Gemeente Haarlem en de school (inclusief ouders) betalen de andere helft. Voorwaarde is wel dat er zo spoedig mogelijk een definitieve oplossing komt. Zowel de gemeente als de provincie zijn van mening dat het de verantwoordelijkheid is van de rijksoverheid en de ziektekostenverzekeraars om deze voorziening te bekostigen.

De Albert Schweitzerschool in Haarlem is een regionale school voor openbaar speciaal onderwijs voor langdurig zieke kinderen. Leerlingen uit de gehele provincie bezoeken deze school.

Goede voeding is voor deze kinderen van groot belang, maar deze dreigde per 1 januari niet meer gefinancierd te worden. De gemeente Haarlem financierde tot nu toe de maaltijdverstrekking voor deze school. Al in 2004 besloot de gemeenteraad van Haarlem de subsidie van de gemeente voor deze voorziening af te bouwen, omdat dit niet de verantwoordelijkheid van de gemeente Haarlem is. Per 1 januari dreigde daarmee een acute situatie te ontstaan. Na overleg tussen provincie en gemeente is gekozen voor deze tijdelijke oplossing, waarmee de maaltijdvoorziening de komende tijd is gegarandeerd.

Op 29 januari nemen Provinciale Staten een besluit over dit onderwerp.