Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

SPELEN ZONDER GRENZEN

RUMMIKUB EN DE TELEGRAAF ZETTEN ZICH IN VOOR WAR CHILD

Hattem - november 2006, Onder de honderden fantastische inzendingen voor de Rummikub tekenwedstrijd met als thema 'Spelen zonder grenzen', die in samenwerking met de Telegraaf en War Child Nederland is georganiseerd, is op 5 november jl. de winnende tekening bekendgemaakt: de tekening van Jolein Witte (11) uit Oudeschild - Texel. Haar tekening had een overduidelijke voorkeur bij de honderden stemmen op www.rummikub.nu. Maar liefst 3000 My First Rummikub spellen hebben nu de tekening op de deksel afgebeeld staan. Naast een versie van de speciale editie krijgt Jolein een uitgebreid spellenpakket van Goliath, de importeur van Rummikub, cadeau. De speciale My First Rummikub editie is vanaf vandaag verkrijgbaar bij Intertoys. Per verkocht spel gaat drie euro naar War Child.

War Child en de Telegraaf
De kinderrubriek Newzy van de Telegraaf was graag bereid om mee te werken aan de tekenwedstrijd. Zowel de oproep voor de deelname als de uiteindelijke uitslag van de wedstrijd en de tekening van Jolein Witte hebben uitgebreid in de krant gestaan. Maar liefst 3 euro per verkocht spel gaat naar War Child, een organisatie die zich inzet voor kinderen in (voormalig) oorlogsgebieden. Met behulp van creatieve activiteiten, zoals tekenen, schilderen, dans, toneelspel en ook sport probeert War Child weer wat plezier in het leven van deze kinderen te brengen. Goliath maakt met name speelgoed voor kinderen en heeft daarmee uiteindelijk hetzelfde doel als War Child: plezier brengen. De Rummikub slogan is niet voor niets 'Rummikub brings people together'!

In het kader van Rummikub
Op 5 november jl. won de Nederlandse Jacqueline Beekman (45) uit Amstelveen de wereldkampioenschappen van het fameuze familiespel. In Château St. Gerlach vonden het hele weekend de voorrondes plaats en tijdens de spannende finale in de mergelgrotten bij Berg en Terblijt versloeg Beekman de andere drie kandidaten. Griekenland werd vierde, Zweden derde en Zuid Korea tweede. Beekman won hiermee naast de wereldkampioenstitel ook nog twee rond-de-wereld vliegtickets. Zie voor het complete verslag www.rummikub.nu. Voor meer informatie over het werk van War Child, kunt u gaan naar www.warchild.nl.

Winnende tekening van Jolein Witte

Goliath - één van de grootste speelgoed distributeurs en producenten van Nederland - is gevestigd in Nederland, België, Frankrijk en Spanje. In 1980 introduceerden zij Rummikub op de Nederlandse markt. Goliath heeft sinds de jaren '80 een flinke groei doorgemaakt; speelgoed en actiespellen vanaf 1 jaar, multimedia spellen vanaf 5 jaar, tactische en strategische spellen vanaf 7 jaar en verschillende erotische spellen vanaf 18 jaar. Bekende namen zijn: Rolit, Fifi, Totally Spies, Holle Bolle Big, Zoub, Sudoku, Triominos, Stap-op en Exago. Zie ook www.goliathgames.nl.