Politie Midden- en West Brabant

Persberichten woensdag 22 november

BREDA, 22 november 2006

Man aangehouden op verdenking van winkeldiefstal

BREDA: Een 38-jarige man uit Breda is dinsdagavond tegen 18:00 uur aangehouden op vermoeden van winkeldiefstal. Beveiligingspersoneel van een winkel in de Karrestraat stopten de man toen hij door de detectiepoortjes ging en het alarm af ging. De man had verpakte goederen in zijn tas, afkomstig uit de winkel. In een verklaring houdt de man vol dat hij de goederen al eerder had gekocht en de bonnetjes thuis had liggen. Na verhoor is hij heengezonden.

Hennepoogsters aangehouden

BREDA: De politie heeft dinsdagavond rond 22.10 uur twee mannen aangehouden nadat die op heterdaad waren betrapt bij het oogsten van een hennepkwekerij. De agenten reageerden op een melding dat er op de Tramsingel een deur van een pand open stond en dat daar een sterke henneplucht uit kwam en dat er mensen met hennep in de weer waren. Ter plaatse gekomen, zagen de agenten dat de deur inmiddels afgesloten was, maar er hing een penetrante henneplucht. Na toestemming van de hulpofficier van justitie hebben de agenten de deur ingetrapt. Ze troffen daar twee mannen die bezig waren met het oogsten van hennepplanten. Het betreft twee mannen uit Breda van 27 en 55 jaar. De politie heeft de twee in verzekering gesteld en onderzoekt de zaak. De kwekerij is geruimd en vijf vuilniszakken met hennep zijn vernietigd.

De sloot in met een slok op

ETTEN-LEUR: Een 26-jarige man uit Etten-Leur is dinsdagavond rond 23:30 uur aangehouden door de politie omdat hij met teveel alcohol op, zijn personenauto bestuurde. De man ondervond aan den lijve dat rijden met drank op erg gevaarlijk kan zijn. Hij reed over Rijsdijk en verloor in een bocht de macht over het stuur en reed rechtdoor een sloot in. Een blaasproef wees op een waarde van 785 ug/l, waar een maximale waarde van 220 ug/l is toegestaan. Het rijbewijs van de man is in beslag genomen.

Aanhouding voor belediging

BREDA: Dinsdagnacht rond 00.20 uur is een 31-jarige man uit Breda door de politie aangehouden in de Meidoornstraat. Dit gebeurde toen de politie in die buurt op zoek was naar daders van een inbraak die zojuist gepleegd zou zijn. Agenten zagen de 31-jarige man rennen en in een auto stappen. Toen agenten de man wilden controleren, werd hij verbaal agressief. Hoewel hij niks met de inbraak te maken had, is de man aangehouden toen hij de agenten beledigde. Na verhoor is hij met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Zes hennepkwekerijen aangepakt

BREDA: Het politieteam Breda Zuid-Oost heeft woensdag op verschillende locaties in totaal vijf hennepkwekerijen ontruimd en één hennepdrogerij. Daarbij zijn in totaal meer dan duizend planten en 38 kilo gedroogde hennep in beslag genomen en vernietigd. Ook zijn drie personen aangehouden. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Op de Goeseelstraat trof de politie een kwekerij aan in een bedrijfspand. Daarbij werd een 49-jarige man uit Breda aangehouden. Hij kreeg een transactievoorstel aangeboden. Op de Haarbeemd in Bavel heeft de politie de drogerij aangetroffen met de gedroogde hennep. In de Hoogeindsestraat zijn vier kwekerijen ontmanteld die werden aangetroffen in twee zeecontainers en twee opleggers. Daarvoor werden een 36-jarige man en een 72-jarige man, beide uit Breda, aangehouden. Na verhoor zijn de heren weer vrijgelaten. Ze mogen zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Veelpleger aangehouden na diefstal houten beeld

ETTEN-LEUR: De politie heeft woensdagmiddag rond 12.15 uur een 35-jarige Bredanaar aangehouden. Dat gebeurde na een melding dat er een houten tuinbeeld was gestolen bij een winkel aan de Bredaseweg in Etten-Leur. Agenten die uitkeken naar de auto waarin de verdachte reed, troffen de 35-jarige man en twee vrouwen aan in de bewuste auto aan het Groene Woud. Een houtgesneden olifant stond op de achterbank. Daarop is de Bredanaar aangehouden en naar het bureau gebracht. Hij heeft de diefstal herkend. De twee inzittenden zijn als getuigen gehoord. Na een controle in het systeem bleek de man als veelpleger te boek te staan. Conform de afspraak met het Openbaar Ministerie is de Bredanaar in verzekering gesteld.

Auteur: Andre van den Hul