GroenLinks

Femke Halsema is enige kandidaat-lijsttrekker

10 juli 2006

GroenLinks maakt zich op voor de verkiezingen op 22 november. Het concept-verkiezingsprogramma nadert zijn voltooiing, de kandidaatstelling voor de Tweede Kamer is gesloten en de (kandidaat-)lijsttrekker is bekend: Femke Halsema is als enige kandidaat voor het lijsttrekkerschap van GroenLinks.

Doordat er maar één kandidaat is, is een lijsttrekkersreferendum overbodig. GroenLinks-voorzitter, Henk Nijhof, reageerde dit weekend in een brief aan de leden verheugd op de kandidatuur van Halsema: "Het is goed dat ze de komende weken en maanden als onze onbetwiste leider door kan gaan op de ingeslagen weg. Op weg naar winst op 22 november."

De kandidaatstelling voor de rest van de lijst sloot op 3 juli. De komende weken voert de kandidatencommissie gesprekken met kandidaten en op 15 september wordt dan de groslijst met het advies aan het congres gepubliceerd. Het concept-verkiezingsprogramma, opgesteld door de programmacommissie onder leiding van Tweede-Kamerlid Kees Vendrik, wordt begin september gepubliceerd.Het verkiezingscongres dat de lijsttrekker formeel kiest en het programma en de kandidatenlijst vaststelt, wordt gehouden op zondag 1 oktober. Nadere details worden later bekend gemaakt.

Planning tot 22 november

- maandag 4 september, publicatie concept-programma
- zondag 10 september, Linkse Lente Lounge in 11 te Amsterdam: Femke Halsema ontvangt nationale en internationale gasten, muzikanten en cabaretiers
- vrijdag 15 september, publicatie groslijst kandidaten Tweede Kamer
- zondag 1 oktober, verkiezingscongres- woensdag 22 november, Tweede-Kamerverkiezingen