Ryanair


---

10.10.06

RYANAIR KONDIGT NIEUWE ROUTE EINDHOVEN - MADRID AAN!

OPENING VAN 18e EUROPESE BASIS IN MADRID

Ryanair, Europa's grootste low fares airline, kondigde vandaag haar 8e route aan vanaf Eindhoven Airport naar de Spaanse hoofdstad Madrid. De route zal dagelijks worden aangevlogen. De eerste vlucht vindt plaats op 22 november 2006. Madrid wordt Ryanairs 18e Europese en tweede Spaanse basis met een investering van $ 210 miljoen in 3 nieuwe vliegtuigen en 14 routes die 1 miljoen passagiers per jaar zullen bedienen.

Ryanair vliegt sinds februari 2004 vanaf Eindhoven naar Spanje. In minder dan drie jaar tijd heeft het de luchtvaartmarkt van het Iberische schiereiland een volledig nieuw gezicht gegeven door passagiers en bezoekers gegarandeerd de laagste tarieven en de meest stipte vluchten aan te bieden en dit zonder meerkosten voor brandstof. Madrid is de tweede Spaanse bestemming van Ryanair vanaf de luchthaven van Eindhoven.

Ryanairs enorme populariteit in Spanje zorgde voor een nooit geziene groei. Vandaag bedient de luchtvaartmaatschappij:
* 108 routes naar/vanuit Spanje

* 17 Spaanse luchthavens

* 2 Spaanse basissen in Madrid en Barcelona
* 11 vliegtuigen

* 9 miljoen passagiers per jaar

Toen hij vandaag Ryanairs 8e route aankondigde, zei David Gering, Ryanair's Commercieel Directeur voor de Benelux;

"Ryanair is verheugd de 8e route vanuit Eindhoven Airport te mogen aankondigen. We kijken uit naar de lancering van deze nieuwe route, die vanaf 22 november Eindhoven met Madrid verbindt. Madrid Barajas is Ryanairs 18e Europese en tweede Spaanse basis. Dit maakt het voor passagiers uiteindelijk mogelijk te vliegen voor een fractie van de hoge prijs die KLM-AF aanrekent. Het kennismakingsaanbod start vanaf EUR27,99 enkele reis, belasting & kosten inbegrepen!"

"Met veel plezier breiden wij het aanbod vanaf Eindhoven Airport verder uit en we verwelkomen de ontwikkeling van faciliteiten in de luchthaven van Madrid Barajas om lage tarieven en concurrentie aan te moedigen, en die ervoor gezorgd hebben dat de Spaanse hoofdstad onze nieuwe basis is geworden. Als resultaat zal Ryanair $ 210 miljoen investeren in 3 Boeing 737-800-vliegtuigen en nieuwe routes vanuit Madrid naar 14 boeiende bestemmingen openen."

Joost Meijs, Director Commercial Services & PR voegt hier aan toe :

"Het gaat hard met de uitbreiding van het aantal bestemmingen bereikbaar vanaf Eindhoven Airport. Madrid is, met ingang van november 2006, de achtste bestemming van Ryanair vanaf Eindhoven Airport. Goed voor jaarlijks zo'n 100.000 passagiers. Op elke bestemming zijn we trots, maar met Madrid zijn we extra tevreden. Madrid is naast een aantrekkelijke toeristische bestemming, een belangrijke Europese hoofdstad met een grote economische rol in Zuid Europa. De verwachting is dat er relatief veel zakelijke passagiers gebruik zullen maken van deze verbinding, naast de gebruikelijke toeristen. Dit voegt iets toe aan het vestigingsklimaat en aan de regionale economie in Brabant. 100.000 passagiers extra betekent ongeveer 100 extra directe arbeidsplaatsen. Deze uitbreiding past binnen afspraken zoals vastgelegd in de regionale overeenkomst met de omgeving en er zal gebruik gemaakt worden van de stille Boeing 737's." Vluchtschema EIN-MAD vanaf 22/11/2006:
ma, di, wo, do, vr, za: Vertrek: 09.20 Aankomst: 12.00 zo: Vertrek: 15.35 Aankomst: 12.00

Deze nieuwe route kan vandaag geboekt worden vanaf slechts EUR 27,99 inclusief belasting op www.ryanair.com. Gezien de verwachte grote vraag raden we passagiers aan tijdig te boeken.

BESTEMMING

FREQUENTIE

Eindhoven


1 x dag

Faro


1 x dag

Fez


1 x dag

Marseille


1 x dag

Parijs


1 x dag

Brussel


4 x week

Billund


4 x week

East Midlands


4 x week

Oslo


4 x week

Bournemouth


3 x week

Göteborg


3 x week

Malmo


3 x week

Shannon


3 x week


---