Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Grote verkeerscontrole Rijksweg A12

Publicatiedatum: 22-11-2006 7:55:42

Duiven/Regio - Vijftien samenwerkende opsporingsorganisaties hebben in de nacht van dinsdag 21 op woensdag 22 november 2006 op de rijksweg A12 in de gemeente Duiven de grote verkeerscontrole `Ochtendgloren' gehouden. In beide richtingen zijn bestuurders gecontroleerd op snelheid, het gebruik van alcohol en andere overtredingen.

Tussen 22.30 en 04.30 uur zijn zoveel mogelijk bestuurders naar de parkeerplaatsen `Oudbroeken' en `Aalburgen' geleid, waar zij in eerste instantie een blaastest aflegden. Bestuurders die teveel alcohol hadden gedronken ondergingen ter plaatse een ademanalyse. Bij beginnende bestuurders werd vooral op de nieuwe alcohollimiet van 0,2 gelet.
Een drugshond met begeleider en drugsexperts maakten het mogelijk om verdovende middelen te onderscheppen. Een scanmobiel van de Douane scande bagage op o.a. wapens.

Dodelijk ongeval
Een tot dusver onbekende automobilist is om het leven gekomen nadat hij zich aan de controle probeerde te onttrekken. De man verloor op het knooppunt Velperbroek de macht over het stuur van zijn wagen en overleed terplekke aan zijn verwondingen (zie persbericht elders).

Rijbewijzen
Door de politie is in totaal 59 keer proces-verbaal opgemaakt wegens diverse verkeersovertredingen. Twee bestuurders raakten hun rijbewijs kwijt in verband met snelheidsovertredingen (167 km/u waar 100 was toegestaan en 189 km/u waar maximaal 120 was toegestaan).

Een uitgebreid verslag met specifieke resultaten is verkrijgbaar.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie KLPD,
Frans Zuiderhoek, telefoon 0343 535 216.
Na kantooruren is een persvoorlichter te bereiken via de meldkamer van het KLPD, 0343 53 53 53.