Ingezonden persbericht


Giel Beelen zet schoentje bij Jan Smit voor SOS-Kinderdorpen

BN-ers komen in actie voor weeskinderen

Amsterdam, 22 november 2006 - DJ Giel Beelen zette gisteren zijn schoentje bij Jaan Smit voor de internationale kinderhulporganisatie SOS-Kinderdorpen. Met deze actie vraagt hij aandacht voor de opvang van weeskinderen wereldwijd.

Giel ging op bezoek bij ambassadeur van SOS-Kinderdorpen Jan Smit met een schoentje en vroeg hem hier een persoonlijk item in te doen. Jan doneerde zijn eigen en persoonlijk door hem gesigneerde boxershort, welke deze week wordt geveild op www.soskinderdorpen.nl/veiling.

Het schoentje is symbolisch gezet voor alle kinderen in de wereld die geen huis hebben en geen familie. Deze kinderen staan er helemaal alleen voor. Een thuis en een toekomst staan bovenop hun verlanglijstje. SOS-Kinderdorpen geeft hen dit door hen op te vangen in speciaal gebouwde dorpen waar ze opgroeien in een gezin bij een eigen SOS-moeder.

Jan Smit: "Ik ben al sinds 1999 ambassadeur van SOS-Kinderdorpen en heb al meerdere kinderdorpen bezocht. Ik heb met eigen ogen gezien hoe goed het met de kinderen gaat die door SOS worden opgevangen. Daarom ondersteun ik deze actie graag en ik hoop dat iedereen dat doet!"

Foto van het schoentje zetten van Giel bij Jan: http://www.persinfo.nl/upload/1164125457

Over SOS-Kinderdorpen
SOS-Kinderdorpen is een niet-overheidsgebonden, particuliere kinderhulporganisatie die al bijna 60 jaar zorgt voor de opvang van weeskinderen over de hele wereld. Ongeacht hun geloof, afkomst of huidskleur. SOS-Kinderdorpen doet dit op haar eigen, unieke manier: door de weeskinderen weer in een gezinssituatie te laten opgroeien met een eigen moeder en broertjes en zusjes. De SOS-voorzieningen zoals scholen en medische en sociale centra dragen direct bij aan de kwaliteit van leven voor de omwonenden in de directe omgeving van het dorp. De organisatie heeft ruim 450 dorpen en de dagelijkse zorg voor meer dan 60.000 weeskinderen. Kijk voor meer informatie op www.soskinderdorpen.nl