Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Movie MAX en Videoland Nederland starten online
download-activiteiten met distributieplatform van D-Reel Rentailer ketens Movie MAX moviestores en Videoland Nederland, beide onderdeel van Entertainment Retail Group, starten nog dit jaar met een filmdownloaddienst. D-Reel, een consortium van Industriespelers, verzorgt de service.

22 november 2006 ­ Verhuurketens Movie MAX en Videoland Nederland starten nog dit jaar met een consumenten filmdownloaddienst middels www.moviemax.eu en www.videoland.nl. De meeste films zullen zowel te huur als te koop zijn. Er zal met een assortiment van ca. 600 titels gestart worden en films van de grote studio's zullen hiervan vanaf het begin deel uitmaken. Op termijn zal het assortiment vergelijkbaar of zelfs groter zijn dan wat nu in de vestigingen van Movie MAX en Videoland ligt. Vanaf begin volgend jaar zal de dienst ook in de marketinguitingen worden opgenomen en softwarematig gekoppeld worden aan het informatiesysteem van de ketens.

Co Mast, directeur van E.R.G.: "Via deze nieuwe diensten kunnen wij de ruim 500.000 mensen die onze sites maandelijks bezoeken nog beter bedienen. Wij verwachten dat in 2007 minimaal 2% van onze totale omzet uit digitaal zal komen."

De consument kan de films downloaden in de hoogste resolutie die momenteel beschikbaar is, en dat is DVD-kwaliteit in widescreen met surround sound. Waar beschikbaar zullen ook films in HD-kwaliteit worden aangeboden en er zullen nieuwe mogelijkheden geboden worden, zoals films voor portable spelers en "download-to-burn".

De diensten worden gefaciliteerd door D-Reel, dat ook het front-end heeft ontwikkeld, welk aansluit op het D-Reel distributieplatform. In de turn-key oplossing voor E.R.G. verzorgt D- Reel naast distributie van versleutelde files ook de licentie clearing, customer service en facturatie.

Mast: "Wij kunnen als grootste filmverhuurorganisatie van de Benelux niet om online en Internet heen. In D-Reel vonden wij de juiste technologiepartner. Wij hebben voor D-Reel gekozen omdat zij ons een full-service concept bieden, maar vooral omdat het een stabiel, betrouwbaar en schaalbaar platform is."

Over Entertainment Retail Group
Entertainment Retail Group is met een marktaandeel van 50% in de videoverhuurbranche de grootste gespecialiseerde retailer op filmgebied. Movie MAX en Videoland Nederland hebben gezamenlijk 500 vestigingen en ruim 250 filmverhuurautomaten in de Benelux.

Over D-Reel
D-Reel is opgericht door een aantal industriespelers met als doel een open, betrouwbaar elektronisch distributieplatform te ontwikkelen voor digitale content, rekeninghoudend met de betrouwbaarheids- en beveiligingseisen van de content industrie. D-Reel is een full- service operator (video-encoding, -encryptie en -distributie, webportal-bouw, klantenservice, incasso), maar kan ook aansluiten op bestaande systemen. De basis van de dienst is altijd beveiligde content-distributie.
ONDERSTAANDE TEKST IS UITSLUITEND VOOR DE REDACTIE ­

Ingezonden persbericht