Politieberichten stad Utrecht, 10.00 uur

Utrecht, 22-11-2006

Vijf verdachten van (poging) straatroof aangehouden

UTRECHT Op dinsdag 14 november zijn er twee verdachten aangehouden die verdacht worden van pogingen van berovingen in de Utrechtse wijk Overvecht. Drie verdachten werden op 10 november aangehouden die verdacht worden van straatroof op de Furkabaan in Lunetten.

Voor een winkel op de Roelantdreef werd op woensdag 18 oktober omstreeks 09.45 uur een vrouw door twee jongens bedreigd met een mes. De jongens vroegen om geld. De vrouw gaf één van de jongens een duw, waarna de twee zonder buit wegliepen.

Bij een fietsenstalling op de Albrecht Thaerlaan ter hoogte van het station Overvecht vroeg op dezelfde datum omstreeks 16.00 uur een jongen aan een vrouw eerst hoe laat het was en vervolgens wilde hij haar tas hebben. Toen de jongen aan haar tas trok, begon de vrouw hard te gillen, waarna de jongen de tas losliet en wegliep naar een andere jongen die hem opwachtte met de fiets. De politie kon na onderzoek twee verdachten, een 14-jarige jongen en een 15-jarige jongen, beiden uit Utrecht, aanhouden.

Op zaterdag 4 november omstreeks 18.35 uur pinde een vrouw geld bij een pinautomaat op de Hondsrug. Nadat ze gepind had, werd ze gevolgd door drie jongens, die haar vervolgens op de Furkabaan de doorgang blokkeerden. Vervolgens pakte één van de jongens de portemonnee uit haar tas, waarna ze alledrie wegvluchtten. Na onderzoek kon de politie drie verdachten, een 17-jarige jongen en twee 14-jarige jongens, allen afkomstig uit Utrecht, aanhouden. Zij hebben de zaak bekend.

Hennepkwekerij ontmanteld

UTRECHT De politie heeft dinsdagmorgen op de Gruttersdijk een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld.

Bij de politie was informatie binnengekomen dat zich in een pand aan de Gruttersdijk een hennepkwekerij zou bevinden. Ter plaatse trof de politie in zes verschillende ruimten hennepplanten aan. In totaal werden ruim 1800 hennepplanten aangetroffen. Alle planten en de complete apparatuur werd in beslag genomen en vernietigd.

Door de energiemaatschappij werd geconstateerd dat de stroom illegaal werd afgetapt. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de plantages.

Straatroof

UTRECHT Op de Brailledreef werd dinsdagmiddag een man beroofd door twee onbekende mannen. Hierbij wist het slachtoffer aan zijn belagers te ontkomen.

Een 27-jarige man uit Utrecht fietste omstreeks 15.50 uur over de Brailledreef. Plotseling werd de man aangevallen door twee onbekende mannen. De mannen bedreigde het slachtoffer met een mes en vroegen om geld en zijn mobiele telefoon. De Utrechter verzette zich hevig en wist zijn belagers van zich af te schudden. De twee verdachten vluchtte uiteindelijk weg.

Signalement verdachte 1: Man, getinte huidskleur en 17 20 jaar oud. De man was gekleed in een zwarte leren jas en droeg een zwarte muts en sjaal. Deze verdachte had het mes.

Signalement verdachte 2: Man, getinte huidskleur en 17 20 jaar oud. Deze man droeg een grijs bomberjack en had een zwarte cap met embleem Charlotte Hornets.

De politie is op zoek naar getuigen van deze poging straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.

Grote verkeerscontrole

UTRECHT Dinsdagavond heeft de politie van het district Utrecht noord een grote verkeerscontrole uitgevoerd.

Tussen 14.30 uur en 21.00 uur werden 210 automobilisten en 52 bromfietsers naar de controlelocatie aan de Burgemeester Norbruislaan begeleid.

In samenwerking met de Regionale Verkeersdienst, de Belastingdienst, de Douane, het Scooterteam en de ANWB werden zowel de voertuigen als de bestuurders gecontroleerd. In totaal werkten ongeveer 50 politiemedewerkers mee aan de actie. Doel van de grootscheepse controle is het verhogen van de verkeersveiligheid in het gebied en het terugdringen van overlast door jeugd op bromfietsen. Motoragenten reden door het district Utrecht noord en letten hierbij op technische gebreken en verkeersovertredingen.

Bij de centrale controlelocatie werden de voertuigen en bestuurders gecontroleerd. In totaal zijn er dinsdagavond 98 bekeuringen uitgeschreven. 65 bekeuringen werden uitgeschreven voor automobilisten, waarbij de meest voorkomende feiten waren: het niet kunnen tonen van rijbewijs en/of kentekenbewijs, het rijden zonder gordel en diverse kleine technische gebreken.

Bij de bromfietsers werden 28 bekeuringen uitgeschreven o.a. vanwege een te groot vermogen, het niet kunnen tonen van het bromfietscertificaat en/of het niet op orde hebben van de verzekering.

Er zijn 21 taxi's gecontroleerd, waarvan er 5 bekeuringen zijn uitgeschreven voor de Arbeidstijdenwet, ontheffing, geen APK en geen goede taxameter hebben.

Door de belastingdienst zijn 1092 auto's gecontroleerd of de wegenbelasting betaald was. Van ongeveer 20 auto's was de wegenbelasting niet in orde. Deze krijgen van de belastingdienst een naheffing.

De Douane heeft 2 voertuigen van buitenlandse afkomst een waarschuwing gegeven voor de BPM. De Kentekenregistratieauto (ANPR) van de Regionale Verkeersdienst heeft 3317 voertuigen gecontroleerd. Hiervan hadden ze 24 hits voor o.a belastingen en aandachtsvestiging. Door de ANWB zijn er 9 lampjes van auto's ter plaatse gerepareerd.

Auto-inbrekers aangehouden

UTRECHT - Op dinsdag 21 november heeft de politie twee jongens aangehouden voor het plegen van een auto inbraak.

Omstreeks 11.34 uur kreeg de politie een melding dat twee jongens op de Ina Boudier-Bakkerlaan een diefstal uit en auto hadden gepleegd. De diefstal zou door twee jongens op een zwarte scooter zijn gepleegd. Ter plaatse trof de politie de jongens niet meer aan.

Door een motoragent werd het tweetal aan de hand van het opgegeven signalement op de Ina Boudier-Bakkerlaan aangehouden. Beiden jongens 16 en 17 jaar uit Utrecht werden voor verhoor meegenomen naar het bureau.