Politie Groningen

Woensdag 22 november 2006

Provincie Groningen, 22-11-2006

Groningen: politie zoekt getuigen van ongeval

De politie zoekt getuigen van een verkeersongeval dat dinsdagochtend omstreeks 09.30 uur op de Laan 1940-1945 heeft plaatsgevonden. Een 40-jarige vrouw uit Zuidlaren bracht volgens eigen zeggen haar auto tot stilstand, omdat het verkeerslicht op oranje was gesprongen. Een 31-jarige vrachtautochauffeur uit Apeldoorn, die achter de Zuidlarense reed, verklaarde dat het licht op rood stond. Hierdoor ontstond een kop-staart aanrijding tussen beide bestuurders. De vrouw werd met nekletsel naar het ziekenhuis gebracht. Zij mocht na onderzoek dezelfde dag het ziekenhuis verlaten. De politie zoekt getuigen van de aanrijding, omdat beide betrokkenen tegenstrijdige verklaringen over het ongeval hebben afgelegd. Getuigen kunnen bellen met het landelijke telefoonummer 0900-8844.

Groningen: snelheidscontrole leidt tot bekeuringen

De politie heeft dinsdagavond op de Beneluxweg een snelheidscontrole gehouden. Van de in totaal 3825 voertuigen reden 24 automobilisten te hard. Een 22-jarige automobilist uit Groningen werd met de hoogste snelheid geklokt. Hij reed 124 km/uur en overschreed hiermee de snelheidslimiet met maar liefst 54 km/uur. De Stadjer moest zijn rijbewijs inleveren. De snelheidscontrole werd uitgevoerd met de assistentie van motorrijders.

Groningen: alcoholcontroles

De Groningse politie heeft dinsdagnacht op diverse wegen in de stad alcoholcontroles gehouden. De politie nam 16 blaastesten af op de Bedumerweg, Korreweg, Ulgersmaweg, de Oosterhamrikkade en de Oosterhamriklaan. Een 29-jarige automobilist uit Groningen liep als enige tegen de lamp. De Stadjer bleek 0,7 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij kreeg een rijverbod van vier uur opgelegd. De politie maakt proces-verbaal op.

Kolham: fietsster zonder verlichting aangereden

Een 17-jarige fietsster uit Froombosch is dinsdagmorgen op de Knijpslaan aangereden door een 20-jarige automobilist uit Siddeburen. Ze fietste zonder verlichting, gaf geen richting aan naar links en had bovendien muziek aan tijdens het fietsen. Een botsing kon niet voorkomen worden, waardoor ze van haar fiets viel. Ze is ter plekke behandeld door ambulancepersoneel. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Marum: vrachtwagenchauffeurs beboet

Een 46-jarige vrachtwagenchauffeur uit Spanje is dinsdagmiddag op de A7 bij Marum beboet. Hij was niet in het bezit van een
bestuurderskaart. Hij kreeg een boete van 1100 euro. Twee Duitse chauffeurs (34 en 61 jaar) werden ook beboet. Uit controle bleek dat zij geen langere rustperiode hadden gehad dan 2 uur en 50 minuten. Beiden kregen een boete van 1100 euro. Ook kregen ze een rijverbod van 8 uren.

Provincie: verkeerscontroles

De politie heeft dinsdag aan de Woldweg in Appingedam automobilisten gecontroleerd op het dragen van hun veiligheidsgordel en hun snelheid. In totaal werden 65 automobilisten gecontroleerd. Hiervan droegen twee automobilisten geen gordel. Zij kregen een bekeuring van 75 euro. Twee andere automobilisten kregen een bekeuring, omdat ze te hard reden. In Veendam werd aan het Skagerrak gecontroleerd op het dragen van de veiligheidsgordel. In totaal werden 30 automobilisten aan een controle onderworpen. Eén van hen droeg geen gordel en kreeg een bon. In Stadskanaal werd op de Buinerweg gecontroleerd. Vijftig automobilisten werden gecontroleerd. Hierbij werden drie bekeuringen uitgedeeld. Twee voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. Een persoon had zijn rijbewijs niet bij zich.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Bedum, Molenweg: aantal geregistreerde voertuigen: 150, aantal overtredingen: 10 (waarvan 1, omdat een kind op de achterbank geen veiligheidsgordel droeg), maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

WIldervank, Woortmanslaan: aantal geregistreerde voertuigen: 60, aantal overtredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: 75 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Warffum, Juffer Marthastraat: aantal geregistreerde voertuigen: 353, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 71 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Zevenhuizen, Oudestreek N979: aantal geregistreerde voertuigen: 689, aantal overtredingen: 68, hoogst gemeten snelheid: 94 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.