Politie Groningen

Zeven jongeren verantwoordelijk voor forse mishandeling

Winschoten, 22-11-2006 o Met de aanhouding van zeven jongeren heeft de politie onlangs een forse mishandeling van een 20-jarige man uit Winschoten opgelost.

Het incident, waarbij het slachtoffer werd geslagen en geschopt, vond plaats op vrijdagavond 10 november op de Venne in Winschoten. Het slachtoffer moest zich onder dokterbehandeling stellen. Hij bleek diverse kneuzingen op zijn lichaam te hebben. De jongeren, afkomstig uit de plaatsen Winschoten, Heiligerlee en Oude Pekela, waren 13 tot 23 jaar oud. Zij behoorden volgens eigen zeggen tot de zogenoemde Lonsdale-jongeren.

Verveling en alcohol

De jongeren werden na de zware mishandeling druppelsgewijs aangehouden. Uit de verhoren kwam naar voren dat de verdachten verantwoordelijk waren enkele andere strafbare feiten, zoals mishandeling en belediging. De jongeren zijn gekomen tot hun daden, omdat zij zich verveelden en onder invloed van alcohol verkeerden.

Intimiderend

Door hun kleding, tatoeages, kort en kale haardracht en handelswijze kwam de groep intimiderend en bedreigend over op burgers. De politie vermoedt dat om deze reden niet alle strafbare feiten zijn gemeld bij de politie. De problemen rond deze groep jongeren heeft de volle aandacht van de politie. De politie verzoekt aan burgers om aangifte te doen als zij het slachtoffer zijn geworden of worden van deze groep. De politie kent de samenstelling van de groep en kan daardoor snel actie ondernemen.

In bewaring

Zes verdachten zijn in vrijheid gesteld. De zevende verdachte, een 22-jarige inwoner uit Oude Pekela, is als verdachte van poging tot doodslag geleid voor de rechter-commissaris. Hij werd en daarna in bewaring gesteld. De politie heeft het onderzoek nagenoeg afgerond en maakt proces-verbaal op.