Gemeente Enschede

Meer ruimte en beweging voor kinderen en jongeren

Gemeente investeert 5,9 miljoen in onderwijshuisvesting

De gemeente Enschede investeert in 2007 5,9 miljoen euro in de huisvesting van het basisonderwijs en het (speciaal) voortgezet onderwijs. 3,6 miljoen euro wordt geïnvesteerd in onderwijskundige aanpassing en uitbreiding van klaslokalen. Dit draagt bij aan een verbetering van het onderwijs. Dankzij de bouw van een nieuw gymlokaal in Enschede Zuid krijgen kinderen meer ruimte om te bewegen. Verder wordt er geld beschikbaar gesteld voor de aanschaf van onderwijsleerpakketten en nieuw meubilair.

In samenspraak met de schoolbesturen

De gemeente besloot, met instemming van de schoolbesturen voorrang te geven aan het oplossen van het tekort aan klaslokalen en in verhoogd tempo onderhoud en renovatie uit te voeren zodat de onderwijshuisvesting weer past bij het kind van nu.

De schoolbesturen dienden gezamenlijk 91 investeringsaanvragen in. Daarnaast wordt er jaarlijks een aantal voorzieningen op het huisvestingsprogramma geplaatst dat betrekking heeft op diverse kosten zoals het huren van huisvestingsvoorzieningen. Dat waren er dit jaar 30. In totaal zijn 72 voorzieningen op het programma onderwijshuisvesting toegekend.

Voorbeelden uitbreiding en upgrading schoolgebouwen