Politieberichten Rijn & Venen, 10.20 uur

Utrecht, 22-11-2006

Illegaal vuurwerk

WOERDEN - Een 14-jarige jongen uit Woerden is maandag 20 november betrapt op het afsteken van illegaal vuurwerk. Hij is aangehouden.

Politiemensen controleerden omstreeks 16.40 uur het verkeer nabij de kruising Steinhagenseweg/Amsterdamlaan toen zij plotseling een harde knal hoorden. Zij gingen op onderzoek uit en zagen bij de rook nog net een jongen op een fiets snel wegfietsen. De agenten gingen achter de jongen aan en zagen dat hij bezig was iets te verstoppen in een tuin op de Londenlaan. Na onderzoek op die plek werden 18 zogenaamde nitraatbommen gevonden. De jongen werd aangehouden en naar het politiebureau gebracht. De ouders werden verzocht naar het bureau te komen. De zaak zal verder worden afgehandeld via Bureau Halt. De ouders tekenden afstand van het illegale vuurwerk dat zal worden vernietigd.

Met moeite aangehouden

MAARSSEN Een 19-jarige man uit Maarssen is aangehouden voor het belemmeren van een politieagent en het onttrekken van een in beslag genomen motorscooter.

Een surveillerende agent zag dinsdag 21 november omstreeks 22.20 uur in de wijk Zwanenkamp twee mannen staan met scooters, die waarschijnlijk motorscooters waren. De agent wilde dat controleren, maar de mannen weigerden iedere vorm van medewerking. De agent nam de scooter voor onderzoek in beslag. De mannen probeerden te ontkomen en hielpen elkaar daarbij een handje. Een worsteling was het gevolg. Een van de mannen moest onder controle worden gebracht met pepperspray, maar dit lukte niet en hij wist te ontkomen. In zijn vlucht trapte hij de agent tegen haar been. Ook de 19-jarige man wist in eerste instantie te ontkomen op de in beslag genomen (motor)scooter, maar hij meldde zich later aan het politiebureau en is daar aangehouden en ingesloten. Een onderzoek naar de andere man is ingesteld.

Verkeerscontrole

MAARSSEN Op de Vogelweg en Dr. Plesmanlaan heeft de politie dinsdag 21 november tussen 13.00 en 16.00 uur een verkeerscontrole gehouden. Vijftien weggebruikers hebben een bekeuring gekregen voor onder andere het niet dragen van de autogordel (10), niet bij zich hebben van het rijbewijs (4) en mobiel bellen tijdens het rijden (1).

Foutparkeren

WOERDEN Vijfentwintig automobilisten die hun auto hinderlijk en fout geparkeerd hadden aan de Houttuinlaan, hebben dinsdag 21 november omstreeks 12.45 uur een bekeuring gekregen.

Snelheidscontrole en drie aanhoudingen

KOCKENGEN Drie mannen zijn maandag aangehouden voor het belemmeren van een snelheidscontrole op de provinciale weg N401.

De politie controleerde maandagmiddag 20 november met een radarwagen de snelheid van passerende automobilisten. Omstreeks 16.45 uur stopte een personenauto, met daarin drie mannen, achter de radarwagen. De mannen stapten uit en gingen met kartonnen dozen met de tekst Flitser, pas op het verkeer staan waarschuwen. De drie mannen uit Breukelen, van 19, 20 een 22 jaar oud, werd gevraagd weg te gaan, maar dit weigerden ze. Ze zijn aangehouden voor het beletten/belemmeren van een ambtshandeling. Na verhoor zijn ze weer in vrijheid gesteld. Proces-verbaal is opgemaakt.

In totaal werden van 16.00 tot 21.00 uur 780 voertuigen gecontroleerd en reden 20 bestuurders sneller dan de limiet van 80 km/uur. De hoogste gemeten snelheid was 114 km/uur.