Gemeente Albrandswaard


Eerste burger stemt als eerste in metrostation Poortugaal


Albrandswaard Wederom heeft de gemeente Albrandswaard van de RET de beschikking gekregen over ruimte in de metrostations in Poortugaal en Rhoon om deze als stembureau in te richten bij de tweede kamer verkiezingen op
22 november a.s. Ook mag de gemeente gebruik maken van de locatie van de Rabobank Midden-IJsselmonde aan de Dorpsdijk in Rhoon.

"Wij zijn de RET en de Rabobank zeer erkentelijk", aldus burgemeester Harald Bergmann. Net als bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen biedt Albrandswaard de stemgerechtigden uit de gemeente de gelegenheid te stemmen in een stembureau naar keuze. Ook dit keer denkt de gemeente weer veel forenzen het stemmen te vergemakkelijken met de stembureaus op de metrostations. "De Rabobank is voor ons een geweldig alternatief nu het gemeentehuis in Rhoon definitief haar deuren heeft gesloten". "Zo kunnen we de bewoners en bezoekers van Rhoon Centrum toch optimaal bedienen".

Burgemeester Harald Bergmann zal woensdagochtend om 06:45 zelf als eerste zijn stem uitbrengen bij de opening van het stembureau in metrostation Poortugaal.
De stembureaus in de metrostations zijn geopend van 06:45 tot 21:00 uur.
De overige stembureaus zijn geopend van 07:30 tot 21:00 uur.

Vanaf 21:00 uur worden de uitslagen van de stembureaus in
Albrandswaard bekend gemaakt in de raadszaal van het gemeentehuis aan de Hofhoek in Poortugaal.