PERSBERICHT

Mamut en Microsoft ontwikkelen Small Business
Concierge Online

(Schiphol-Rijk, 22 november 2006) Mamut heeft vandaag de ontwikkeling van Small Business Concierge Online aangekondigd. Dit online initiatief is gebaseerd op het in juni 2004 door Mamut en Microsoft Corporation geïntroduceerde Small Business Concierge.

Small Business Concierge Online is een uitbreiding van de samenwerking met Microsoft. Het initiatief heeft de ambitie om kleinere ondernemingen (tot 50 medewerkers) in Europa allesomvattende en kosteneffectieve bedrijfssoftware te leveren. Met de gezamenlijke inspanning van Mamut en Microsoft wordt gebruiksvriendelijke zakelijke software geïntegreerd met (online) diensten die toegevoegde waarde leveren.

Aanvulling op Microsoft Office Live
Small Business Concierge Online bestaat uit Hosted Exchange, Sharepoint Services, Microsoft Office 2007 en Mamut Business Software. Als aanvulling op Microsoft Office Live zal Mamut op zoek gaan naar diensten waarin Mamut door Microsoft reeds erkend wordt als `Early Adopter Program Partner'.

Onder kleinere bedrijven is er een toenemende vraag naar volledig geïntegreerde oplossingen die op verschillende manieren aangeboden worden: lokaal in eigen beheer, op centaal niveau door Mamut of online door een ASP-partner. Na de recente overname van internetdienstverlener Active 24 is het Mamuts ambitie om - binnen de Europese landen waarin het opereert - de grootste leverancier van Hosted Exchange in het MKB-segment te worden.

One stop shop
"De kracht van Mamut is dat wij naast de basis hosted diensten, zoals Hosted Exchange, onze eigen diensten kunnen leveren. Met Active 24 creëren wij een 'one stop shop' voor MKB-bedrijven in Europa," zegt Dave Kroder, Country Manager van Mamut in Nederland. "We zullen doorgaan met het ontwikkelen van oplossingen die de dagelijkse werkzaamheden van onze 300.000 Europese klanten vereenvoudigen. Dankzij de vele online mogelijkheden van Microsoft kunnen we hierin steeds een stap voorwaarts zetten."

Software on demand en hosted applicaties worden steeds gebruikelijker binnen Europese MKB- bedrijven. In combinatie met de komende introductie van Windows Vista, Microsoft Office 2007 en diverse andere online toepassingen, zal dit initiatief een technologische verschuiving vertegenwoordigen.

"Mamut is door de jaren heen een zeer betrouwbare en waardevolle partner gebleken. We zullen nu nauw samenwerken op het gebied van de levering van hosted diensten, zodat voor de ondernemer de dagelijkse werkzaamheden nog efficiënter worden," aldus Michael Lorbacher, directeur, EMEA Web & Application Hosting van Microsoft. "Deze nauwere samenwerking versterkt het potentieel en het succes van de op Microsoft Solution gebaseerde online diensten die door Mamut aangeboden worden."

Versnelling van introducties
Het samenwerkingsverband met Microsoft zal de introductie van nieuwe diensten verder versnellen. Mamut blijft zich richten op administratieve software voor kleinere ondernemingen, gebaseerd op Microsoft Office en het Microsoft Windows-platform.

PERSBERICHT

In oktober 2006 ontving Small Business Concierge de Software Satisfaction Award van het Britse AccountingWeb. En in november 2006 won Mamut voor de derde keer op rij de Accountancy Age Award voor zakelijk softwarepakket van het jaar.

De producten en campagnes die onderdeel uitmaken van het Small Business Concierge Online initiatief zullen bij introductie van Microsoft Office 2007 en Hosted Exchange 2007 beschikbaar komen.
---

Over Mamut
Opgericht in 1994, Mamut (OSE "MAMUT") is een toonaangevende Europese leverancier van complete, geïntegreerde softwareoplossingen en internetdiensten voor kleine ondernemingen. Mamut levert complete en gebruiksvriendelijke oplossingen tegen de beste prijs-kwaliteitverhouding, met geïntegreerde CRM, verkoopondersteuning, logistiek, financiële administratie, e-commerce, domeinen, e-mail, web hosting en beveiliging. Meer dan 300.000 Europese klanten vereenvoudigen hun dagelijkse werkzaamheden met oplossingen van Mamut. Voor meer informatie over Mamut en haar oplossingen zie www.mamut.nl

Neem voor meer informatie contact op met:
Dave Kroder, country manager Nederland van Mamut Software, tel 06-55883031, email: davek@mamut.nl of
Kalle Siebring van Hill & Knowlton, tel 020 404 47 07, email: ksiebring@hillandknowlton.com


---- --