Politie Amsterdam-Amstelland

Hoofd 020 - 559 22 communicatie 85 Peter van der
Maat

Pers- en externe 020 - 559 36 voorlichting 80
Gerard
Remco GerretsenVrooland
Rob van der Leo
Veen Dortland
Ron Moes Sita
Koenders

E-mail: Website:
pers@amsterdam.politie.nl www.politie-amsterdam-amstelland.nl

Man lichtgewond bij straatroof / getuigen gezocht / Parkeergarage Bijlmerplein P22 (22/11/2006)

Vrijdagmiddag 17 november 2006 rond zes uur raakte een 27-jarige man lichtgewond bij een straatroof in de parkeergarage P22 Bijlmerplein. De twee daders zijn voortvluchtig. De recherche van district Oost onderzoekt de zaak.

Het slachtoffer liep de parkeergarage in en wilde bij de betaalautomaat afrekenen.Op dat moment kwamen twee onbekende mannen op hem aflopen die onmiddellijk van achteren zijn tas uit zijn handen probeerden te trekken. Dat lukte niet omdat het slachtoffer de tas terugtrok. Om hun handelen kracht bij te zetten trok een van de daders een vuurwapen en zette dat tegen het hoofd van het slachtoffer. Deze viel op de grond waarna de mannen ook de zakken van hun slachtoffer doorzochten. Nadat de mannen buit hadden gemaakt liepen de daders weg naar de uitgang. Het slachtoffer liep hen achterna en eiste zijn spullen terug. Bij de uitgang stond de beroofde man vlak bij zijn berovers en kreeg, ditmaal met veel kracht het vuurwapen tegen het hoofd. Hierbij raakte hij lichtgewond. De overvallers renden weg, het Bijlmerplein op, achtervolgt door de lichtgewonde man. Ter hoogte van de trap aan de kant van de Bijlmerdreef raakte hij zijn aanvallers kwijt. Een passant had inmiddels de politie gebeld. Een onderzoek in de omgeving leverde niets op.

Beveiligingscamera's legden de daders vast. Deze beelden zullen vanavond worden getoond in het opsporingsprogramma 'Ter Plaatse' van de regionale zender RTV-NH.

Het signalement van de daders:

Dader 1:


* Negroïde man * Lengte 1.80/1.85 mtr.


* Normaal postuur * Zwart haar in zogenaamde 'dreads' van ongeveer 10 cm. Lang * Gekleed in een lichte gewatteerde jas tot over de heupen

Dader 2:


* Negroïde man * Lengte 1.75/1.80 mtr.


* Zwarte gewatteerde jas * Zwarte broek en handschoenen

Personen of eventuele getuigen die naar aanleiding van de getoonde beelden de daders herkennen worden dringend verzocht telefonisch kontakt op te nemen met het onderzoeksteam op telefoonnummer:

0 2 0 -- 5 5 9 7 7 1 0