Politieberichten Eemland zuid, 11.00 uur

Utrecht, 22-11-2006

Geprepareerde tas

AMERSFOORT- Op dinsdagmiddag werd een winkeldief aangehouden. Omstreeks 15.45 uur wilde een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats een winkel aan het Zonnehof verlaten zonder enkele goederen af te rekenen. Deze had hij verstopt in een geprepareerde tas. De man werd aangehouden en is ingesloten voor verhoor.

Overval

AMERSFOORT- Op dinsdagavond werd een overval gepleegd op een videotheek aan het Masker. Omstreeks 20.50 uur kwam een onbekende man de winkel binnen. Hij had een bivakmuts op en bedreigde de winkelmedewerker met een wapen. De overvaller kreeg zijn zin en verdween met een onbekend geldbedrag. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid; 0900-8844.

Winkeldief aangehouden

AMERSFOORT- Op dinsdagmiddag werd een winkeldief aangehouden. Omstreeks 11.10 uur kreeg de politie de melding dat een 38-jarige vrouw uit Amersfoort schoenen had gestolen uit een winkel aan de Langestraat. Zij werd betrapt en werd aangehouden. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Hennep aangetroffen

AMERSFOORT- Op maandag werd een hennepplantage aangetroffen in een woning.
Na binnengekomen informatie werd een onderzoek ingesteld in de woning aan De Boeg. In een achterkamer werden 200 oogstrijpe hennepplanten aangetroffen. Tevens werd geconstateerd dat er illegaal stroom werd afgetapt. Twee personen, 34 en 38 jaar uit Amersfoort werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.