Politie Twente

Persberichten Politie Twente 22 november 2006

Vuurwerk in beslag genomen

Haaksbergen

De politie stelde op dinsdag 21 november in samenwerking met het vuurwerkteam van Noordoost-Gelderland een onderzoek in naar mogelijke vuurwerkopslag in een woning aan de Margrietstraat in Haaksbergen. Op aanwijzing van een van de bewoners trof de politie op de zolderverdieping twee volle dozen met knalpatronen aan. De inhoud was 47 verpakkingen met elk 100 patronen. Tevens werd een vuurwerkpistool en 2 blikjes met knalvuurwerk in beslag genomen. De inmiddels in de woning gearriveerde eigenaar van de goederen, een 22-jarige Haaksbergernaar, werd aangehouden. De politie stelde de verdachte in verzekering en sloot hem op voor nader verhoor. (06155848)

Man mishandeld

Almelo

Op dinsdag 21 november werd om 20.55 uur een mishandeling gemeld in een woning aan de Gerard Doustraat in Almelo. Bij de komst van de politie waren de daders, drie mannen, al vertrokken. Op de bank in de woonkamer troffen de agenten een hevig bloedende man aan. Hij zou door de drie mannen zijn geslagen en toegetakeld, waardoor hij meerdere hoofdwonden had opgelopen. Het slachtoffer, een 32-jarige Almeloër, werd voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht en kon na behandeling naar huis. De identiteit van de verdachten is bij de politie bekend. Een nader onderzoek wordt ingesteld. (06-155915)

Automobilist ramt onder invloed een lichtmast

Haaksbergen

Een 35-jarige Enschedeër reed op dinsdag omstreeks 21.10 uur met zijn auto tegen een lichtmast op een parkeerplaats aan de Hibbertsstraat in Haaksbergen. De politie trof de automobilist daar aan en constateerde alcoholgebruik bij de man. De 35-jarige werd daarop aangehouden. Aan het bureau werd in overleg met de verdachte een bloedproef afgenomen. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op. (06-155905)

Twee verdachten op strooptocht voor sierraden

Enschede

De politie kon op dinsdag 21 november om 17.55 uur twee verdachten van winkeldiefstal aanhouden. Het tweetal, een 16- en een 21-jarige Enschedese, waren door personeel betrapt in een winkel aan de Langestraat in Enschede bij het wegnemen van modesierraden. De twee verdachten hadden de winkel al verlaten en op aanwijzing van het winkelpersoneel trof de politie beide dames aan in een winkel aan de Raadhuisstraat. De politie stelde een onderzoek in de tas van een van de dames in en trof daar meerdere sierraden en ook nog eens lingerie. Ook in andere tassen en in de kleding werd bij beide verdachten een grote hoeveelheid sierraden, met daaraan de kaartjes nog bevestigd, aangetroffen. De verdachten konden geen bonnetjes overleggen. De politie stelde beide verdachten in verzekering en sloot hen op voor nader verhoor. Ook zal naar de herkomst van de sierraden een onderzoek worden ingesteld.

(06-155855)

Bromfietser ten val

Borne

Op dinsdag 21 november omstreeks 08.00 uur kwam een 44-jarige bromfietser uit Hengelo op de Oude Hengeloseweg in Borne ten val. De man reed op zijn bromfiets over de Oude Hengeloseweg komende uit de richting Hengelo en gaande in de richting Borne. In een flauwe bocht naar links zag hij plotseling dat er een viertal fietsers naast elkaar fietsten. De man kon zijn weg niet veilig vervolgen, omdat de fietsers de weg grotendeels blokkeerden. De man schrok hierdoor en heeft vermoedelijk geremd en gestuurd. Hierdoor en ook mede door het gladde wegdek kwam hij ten val. Hij raakte hierbij gewond en is per ambulance overgebracht met onbekend letsel naar het ziekenhuis. (06-155492)

Fietsster raakt gewond

Almelo

Op dinsdag 21 november omstreeks 11.00 uur kwam een 78-jarige fietsster uit Almelo op de Hagenstraat ten val. De vrouw fietste op de Hagenstraat, komende vanuit de richting van het Stadhuisplein en gaande in de richting van het Marktplein. Op dat moment kwam er op de kruising met het Marktplein een auto van rechts. Deze auto werd bestuurd door een 40-jarige automobiliste uit Almelo. De fietsster schrok hiervan en kwam ten val. De vrouw is per ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. (06-155618)

Aanrijding met letsel

Almelo

Op dinsdag 21 november omstreeks 10.00 uur ontstond er een aanrijding op de kruising Broekerheide/fietspad Maardijk in Almelo. Een 81-jarige man uit Almelo had op zijn fiets over het fietspad op de Maardijk gereden. Een 70-jarige automobilist uit Almelo reed over de Broekerheide komende uit de richting Zeven Bosjes en gaande in de richting Henriette Roland Holstlaan. Op de kruising met de Maardijk zag hij door de laagstaande zon de fietser over het hoofd en ontstond de aanrijding. De fietser is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (06-155543)

Verkeersongeval met letsel

Vriezenveen

Op dinsdag 21 november omstreeks 10.45 uur ontstond er op de N36, ter hoogte van de afrit Vriezenveen, Oosterweilandweg een aanrijding tussen twee personenauto's. Boven op het viaduct verleende een 73-jarige automobilist uit Vriezenveen geen voorrang aan een 31-jarige automobiliste uit Almelo. Daardoor ontstond een aanrijding. Beide bestuurders zijn met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (06-155597)

Winkeldief aangehouden

Enschede

Op dinsdag 21 november omstreeks 12.00 uur is een 26-jarige man uit Enschede aangehouden op de Haaksbergerstraat in Enschede wegens winkeldiefstal. De man had in een winkel enkele goederen meegenomen zonder deze te betalen. De man is bekend bij de politie als veelpleger en is daarom in verzekering gesteld en ter voorgeleiding opgesloten. (06-155624)

Monique Oude Wolbers en Marloes Nollen: 053-4555588


---- --