Tussauds beeldhouwer werkt live aan beeld

Madame tussaud

Tussauds beeldhouwer werkt live aan beeld

AMSTERDAM, 22 november 2006 Van donderdag 23 november tot en met zaterdag 25 november geeft Madame Tussauds Amsterdam voorbijgangers en bezoekers een uniek kijkje in haar keuken. Een beeldhouwer uit de Tussauds Studios werkt deze dagen in de Rokin etalage aan het kleien hoofd van de beste voetballer ter wereld, Ronaldinho.

Ronaldinho heeft in oktober speciaal voor zijn beeld geposeerd in een hotel in Barcelona. Medewerkers van de Tussauds Studios hebben honderden fotos van hem gemaakt en al zijn maten opgenomen. Ook zijn de kleur van het haar, ogen en huid gedetailleerd vastgelegd.

De beeldhouwer verwacht het kleien hoofd in deze drie dagen in de etalage af te ronden. Begin volgende week wordt hier een mal van gemaakt waar de was wordt ingegoten. Binnen drie weken tijd zorgen de kleur-, haar- en oogspecialisten van de Tussauds Studios dat het hoofd een perfecte gelijkenis heeft met het hoofd van Ronaldinho.

Ronaldinhos evenbeeld wordt 21 december onthuld bij Madame Tussauds Amsterdam. Bezoekers kunnen dan samen met hem, in een speciale set, free stylen.

Noot aan de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Madame Tussauds Amsterdam, Annemiek Dolfin (06 523 23 671/020-5230623) of via annemiek.dolfin@madametussauds.nl

Madame Tussauds Amsterdam is zeven dagen per week geopend van 10.00 uur t/m 18.30 uur (de Receptie sluit een uur eerder). Koninginnedag gesloten. Informatielijn: 020-5221010.

Dit zijn de Tussauds Groups attracties: Madame Tussauds London, Amsterdam, Las Vegas, New York, Hong Kong, Shanghai; Tussauds London Planetarium; Tussauds Studios; British Airways London Eye; Warwick Castle; Alton Towers; Alton Towers Hotel; Chessington World of Adventures; Thorpe Park; Heide Park.