USG People N.V.

Published: 16:42 22.11.2006 GMT+1 /Source: USG People NV /AEX: USG /ISIN: NL0000354470

USG People hoofdsponsor tentoonstelling Van Gogh Museum

Almere, 22 november 2006. USG People is hoofdsponsor van de tentoonstelling Vincent van Gogh en het Expressionisme, die van 24 november 2006 tot 4 maart 2007 te zien is in het Van Gogh Museum te Amsterdam. Deze indrukwekkende expositie toont topwerken van het Van Gogh Museum, de Neue Galerie in New York en andere toonaangevende musea en privé collecties. USG People is als Europese dienstverlener actief op het gebied van flexibele arbeid en customer care-services en ziet het sponsorschap als een uitgelezen kans om zich op een geheel eigen wijze te onderscheiden.

In de tentoonstelling Vincent van Gogh en het Expressionisme ligt de nadruk op de belangrijke invloed die Van Gogh had op de jonge generatie kunstenaars in Duitsland en Oostenrijk van voor de eerste wereldoorlog. De expositie bestaat uit bijna 100 schilderijen en werken op papier en bevat grote namen als Ernst Ludwig Kirchner, Max Pechstein, Alexej von Jawlensky, Wassily Kandinsky, Paul Klee, Oskar Kokoschka, Gustav Klimt en Egon Schiele.

Kunst speelt een belangrijke rol in de bedrijfsfilosofie van USG People. Al in de eerste, in 1972 geopende vestigingen van het toenmalige Unique Uitzendburo was kunst onderdeel van de inrichting. En ook nu, is kunst een wezenlijk onderdeel van de cultuur van het inmiddels beursgenoteerde USG People. Het is dan ook vanuit die achtergrond een logische keuze geweest deze tentoonstelling als hoofdsponsor te ondersteunen.

USG People stelt in haar bedrijf mensen centraal en streeft naar het juiste talent op de juiste plaats. USG People is ervan overtuigd dat kunst motiveert, inspireert en een positieve invloed heeft op het creatieve denkproces. Creativiteit die noodzakelijk is om het streven naar het juiste talent op de juiste plaats te realiseren. Originaliteit, en het niet uitsluitend bewandelen van de gebaande wegen voor het bereiken van onze doelstellingen, maken derhalve een belangrijk onderdeel uit van het onderscheidend vermogen van de organisatie.

In het verlengde van het hoofdsponsorschap heeft USG People een aantal aanstormende, talentvolle en internationale kunstenaars gevraagd kunstwerken te maken die als uitgangspunt het Expressionisme hebben genomen. Hoewel de schilderijen realistisch ogen, is er een sterk subjectief element aanwezig. Het gevolg is dat de werken een bepaalde stemming of gevoel oproepen - of dat nu melancholie, plezier of verwarring is - en in die zin staat de huidige schilderkunst dicht bij het Expressionisme van het begin van de 20ste eeuw. Alle kunstenaars die aan dit project meewerken zijn internationaal zeer succesvol en geliefd bij kunstverzamelaars. Tijdens de tentoonstelling zullen deze werken in het paviljoen dat USG People tijdens de tentoonstelling tot zijn beschikking heeft worden getoond. In dit paviljoen zal ook een CD te horen zijn, met muziek geïnspireerd op Vincent van Gogh en zijn leven. Alle genodigden van USG People en haar werkmaatschappijen krijgen exclusieve toegang tot het USG Paviljoen. Op de vrijdagavonden is dit paviljoen toegankelijk voor iedereen.

Vanaf de oprichting van USG People krijgen medewerkers van USG People aan het einde van het jaar een kunst gerelateerd geschenk. Dit jaar zullen van de originele kunstwerken die in het USG Paviljoen worden getoond exclusief voor de medewerkers van USG People zeefdrukken worden vervaardigd. Ook de relaties van USG People en haar werkmaatschappijen zullen eindejaarsgeschenken krijgen, die in het verlengde van de expositie zijn ontwikkeld.

USG People ziet het hoofdsponsorschap van de tentoonstelling Vincent van Gogh en het Expressionisme als een kans om de hoge kwalitatieve dienstverlening van USG People te koppelen aan de hoge kwaliteit van uitstraling van het Van Gogh Museum, en als een uitgelezen kans om ons op onze geheel eigen wijze te onderscheiden.

Voor meer informatie over USG People kunt u contact opnemen met Leo Houwen van USG People N.V., telefoon +31 (0)36 529 95 07.

Profiel USG People
USG People biedt alle vormen van flexibele arbeid en uiteenlopende diensten aan op het gebied van human resources en customer-careservices. De groep is actief in een groot aantal Europese landen, waaronder Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Tsjechië, Slowakije, Polen, Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal.

De merkenportefeuille van USG People bevat de merken Start People, Creyf's, Proflex (General Staffing), Unique, Content, Technicum, Secretary Plus, StarJob, Express Medical, Ad Rem, SYS (Specialist Staffing), USG Innotiv, United Technical Solutions, United Technical Solutions Energy, Beaver ITServices, United ICT Solutions, USG Capacity, Financial Forces, HR Forces, Legal Forces, Utrechtse Juristen Groep (Professionals), Accea, Carela, United Restart, United MarketPlace (HR Services), Call-IT en Telecom Direct (Customer Care Services).

Voor meer informatie over USG People of een van haar werkmaatschappijen verwijzen wij graag naar onze website www.usgpeople.com.