AFM


Vergadering van Euronext-toezichthouders

22-11-2006

Het Comité van Voorzitters van de Euronext-toezichthouders is vandaag, 22 november, in Amsterdam bijeengekomen om zich te buigen over een mogelijke toenadering tussen de NYSE Group, Inc. en Euronext N.V. die moet leiden tot de oprichting van NYSE Euronext.

De toezichthouders analyseren momenteel het verslag van de werkgroep die eerder dit jaar is opgericht om de potentiële toenadering te onderzoeken. De toezichthouders bereiden hun conclusies voor. De Euronext-toezichthouders verwachten dat hun definitieve conclusies uiterlijk begin december kunnen worden bekendgemaakt.

Op 1 juni 2006 kondigden de NYSE Group en Euronext N.V. de ondertekening aan van een toenaderingsakkoord voor de oprichting van een nieuwe groep, met name NYSE Euronext Inc. De holdingmaatschappij zou worden opgericht naar Amerikaans recht, en de aandelen ervan zouden worden genoteerd op NYSE en op Euronext Parijs. De voorgestelde toenadering is, aan Europese zijde, onderworpen aan de voorafgaandelijke goedkeuring door de respectievelijke Euronext-toezichthouders en, in sommige gevallen, de Ministers van Financiën, en aan Amerikaanse kant, aan de goedkeuring van de SEC.