Gemeente Eindhoven

Persbericht 22 november 2006, 297

Take Care â all about hiv 2006

Homohoreca week lang gehuld in schrijfbehang âHiv is⦠en ik ben..â

Voorafgaand aan Wereld Aids Dag op 1 december organiseren homohoreca en homo-organisaties van 24 november tot 2 december in heel Nederland activiteiten onder het motto âHiv is⦠en ik benâ¦â. Ook in Eindhoven, Helmond en Valkenswaard worden activiteiten georganiseerd, onder meer door het Vrij Veilig Team van de GGDâen Eindhoven en Zuidoost-Brabant.

Dit jaar staat de mening van homomannen centraal. Op het speciaal voor Take Care gemaakte invulbehang kunnen mannen hun eigen gedachten over hiv invullen: âhiv is... en ik ben... â. Gedurende de actieweek hangt het Take Care-behang op muren van homobars, kroegen en op feesten. Ook op bierviltjes en posters zijn meningen te lezen van homomannen.

Verdere programma


- Op zaterdagavond is het Vrij Veilig Team van de GGD Eindhoven aanwezig bij De Kringen in de Bunker;

- Zondagmiddag draait om 17:00 uur in Plaza Futura de film Shortbus;
- Maandagavond is het Vrij Veilig Team team te vinden in café Millyâs in Valkenswaard;

- Dinsdagavond organiseert het COS een debat in Plaza Futura, aanvang 20:30 uur;

- Woensdagavond kunnen homo- en biseksuele mannen vanaf 19:30 uur in de Balloon in Helmond een gratis hepatitis B vaccinatie halen en zich gratis laten onderzoeken op hiv en syphilis;

- Vrijdag 1 december, Wereld Aids dag, wordt afgesloten in club Pecheur in Eindhoven met een Take Care Party vol verrassingen.

Solidariteit vergroten

Met de actieweek Take Care â all about hiv willen de organisatoren hiv zichtbaar maken in het homo-uitgaansleven. Take Care wil dat er over hiv gepraat wordt om zo de solidariteit te vergroten tussen mannen met en zonder hiv. âTake Care â all about hivâ is een initiatief van Schorer in samenwerking met Hiv Vereniging Nederland, Aids Fonds en COC Nederland en vindt dit jaar voor de zesde keer plaats. Tijdens de actieweek dragen veel homo-organisaties door het hele land de boodschap van Take Care uit. GGDâen, homohoreca, afdelingen van het COC, de HIV Vereniging en andere homo-organisaties doen mee in 16 steden.
Meer informatie over Take Care âall about hiv vindt u op www.takecareonline.nl