BODY WORLDS: De Originele Tentoonstelling van Echte .........

Institut fuer plastination

BODY WORLDS: De Originele Tentoonstelling van Echte Mensenlichamen

HEIDELBERG, Duitsland, November 22 /PRNewswire/ --
Met verscheidene anatomische exposities, gelijk genaamd en afgeleid van Gunther von Hagens' BODY WORLDS - "Lichamen" (binnenkort te zien in Amsterdam), "Het verbazingwekkende Menselijk Lichaam", "Verkenning van het Lichaam", "Lichamen Blootgelegd", "Mysteries van het Menselijk Lichaam" en "Het Universum van Binnenuit" - die over de wereld zijn laten zien, is er verwarring ontstaan onder de media en het publiek over Gunther von Hagens' BODY WORLDS tentoonstellingen en hun relatie met de nagebootste exposities. Deze exposities zijn imitaties van Dr. Gunther von Hagens' werk en op geen enkele wijze geaffilieerd aan, gesponsord en goedgekeurd door BODY WORLDS.

Dr. Gunther von Hagens is 's werelds leidende anatomist, de uitvinder van Plastinatie (de methode van conservatie van preparaten die anatomische tentoonstelling mogelijk maakt) en de grondlegger van BODY WORLDS of KOERPERWELTEN (de Duitse titel), de eerste anatomische tentoonstelling van haar soort. Dr. von Hagens heeft in 1977 op de Universiteit van Heidelberg Plastinatie uitgevonden, het gebruik van geplastineerde preparaten voor medische educatie en conservatie ontwikkeld en de Internationale Maatschappij voor Plastinatie opgericht. Meer dan 400 Universiteiten in 40 landen gebruiken Dr. Gunther von Hagens' conservatietechniek in hun studiepakket.

Veel tentoonstellingen hebben Dr. von Hagens' Plastinatiemethode en
-technieken eigen gemaakt en hebben de ontledingsprincipes en didactische presentaties die hij gebruikt in BODY WORLDS regelmatig geïmiteerd. In sommige gevallen hebben zij het unieke expressieve karakter van veel van zijn onderscheidende geplastineerde preparaten geplagieerd. In één geval heeft Dr.
von Hagens de zaak voor de rechter gebracht wegens schending van het auteursrecht.

Het is tevens belangrijk om te weten dat de in Gunther von Hagens' BODY WORLD tentoonstellingen vertoonde geplastineerde preparaten - exclusief een klein aantal preparaten dat is verworven uit anatomische collecties en anatomieprogramma's - voortkomen uit een uniek in 1978 in Heidelberg in Duitsland opgezet Lichaamsdonatie Programma, dat later werd beheerd door het in 1993 opgerichte Instituut voor Plastinatie.

Met bijna 30 jaar aan ervaring op het gebied van onderzoek en ontwikkeling is Dr. Gunther von Hangens 's werelds meest vooraanstaande vertegenwoordiger van plastinatietechnieken, en is BODY WORLDS de industriële leider in het leveren van educatieve exposities van hoge kwalteit. Sinds 1995 hebben wereldwijd meer dan 20 miljoen mensen Gunther von Hagens' BODY WORLDS tentoonstellingen bezocht, die momenteel worden vertoond in Noord-Amerikaanse Wetenschapsmusea. Exposities die BODY WORLDS pogen na te bootsen evenaren de BODY WORLDS ervaring simpelweg niet. Vele van deze exposities blijken conservatie van voorbeeldexemplaren te gebruiken en vertonen technieken die verschillen van de hoge standaarden van kwaliteit van BODY WORLDS.

Contact:
Instituut voor Plastinatie - Perskantoor
Heidelberg
Germany
hd.pressoffice@plastination.com
Phone: +49-6221-331154

Contact:

Contact: Instituut voor Plastinatie - Perskantoor, Heidelberg, Germany, hd.pressoffice@plastination.com, Telefoon: +49-6221-331154