3 e persbericht van woensdag 22 november 2006

Eindhoven, 22-11-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt bellende bromfietsster aan

De politie heeft woensdagmiddag om 15.50 uur op de Bennekelstraat een 20-jarige bromfietsster aangehouden. De politie zag dat ze belde tijdens het rijden. Sinds maart 2002 is het verboden bij het besturen van een motorvoertuig, bromfiets of invalidenvoertuig, een mobiele telefoon vast te houden. Omdat de vrouw geen bromfietscertificaat en identiteitsbewijs bij zich had, werd ze aangehouden en meegenomen naar het bureau. Volgens de Nederlandse Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV), vallen er jaarlijks ongeveer 40 doden en 400 ziekenhuisgewonden in het verkeer door bellen onder het rijden. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Politie houdt twee verdachten aan van diefstal/verduistering auto

Woensdagmiddag omstreeks 16.00 uur heeft de politie op de Geldropseweg twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 28-jarige man, waarvan de woonplaats onbekend is en een 23-jarige man uit Geldrop. Even daarvoor werd de politie gevraagd uit te kijken naar een gestolen auto met daarin twee personen. Aan de hand van een goed signalement van zowel de personen als de auto, werd hert voertuig aangetroffen op een parkeerplaats aan de Geldropseweg. Er zat niemand in de auto. Na enige tijd stapte een persoon in de auto. Het ging om de 28-jarige verdachte. Op dat moment greep de politie in. De tweede verdachte werd kort hierna in een horecazaak aan de Geldropseweg aangehouden. De twee zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Snelheidscontrole

Woensdagmiddag vond er tussen 11.55 en 14.40 uur op de Wolvendijk een snelheidscontrole plaats. Van de 155 gecontroleerde voertuigen reden er 103 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km/u. Hier geldt een maximumsnelheid van 50 km/u.

Eindhoven: Politie houdt bewoner aan van woonhuis met hennepkwekerij

De politie heeft woensdagmiddag om 14.30 uur een 35-jarige Eindhovenaar aangehouden in zijn woning aan de Le Sage Ten Broeklaan. In de woning trof de politie op de eerste etage in twee ruimten een hennepkwekerij aan. In totaal zijn ruim 500 hennepplanten in beslag genomen. Daarnaast trof de politie allerlei materiaal aan voor de hennepteelt, zoals transformatoren (46 stuks), lampen (75 stuks) en ventilatoren (7 stuks). Het genoemde materiaal en de planten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Gemert: Fietser gewond na botsing met auto

Een 13-jarige fietser uit Gemert is woensdagmiddag omstreeks 14.30 uur na een botsing met een auto op een parkeerplaats aan de Pastoor Poellplein met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Op de parkeerplaats zou de fietser tussen de autos door gereden hebben. Zowel hij als de 58-jarige bestuurder uit Gemert hadden elkaar niet gezien.