Kieswet onuitvoerbaar door stemcomputers


artikel N1 van de Kieswet lijkt 'optioneel' geworden

AMSTERDAM, 20061123 -- "In artikel N-1 van de Kieswet is geregeld dat 'aanwezige kiezers' mogen toezien op het tellen der stemmen. Hoe kan dat, wanneer het tellen in het binnenste van een computer gebeurt?", vraagt Partij voor de Waarheid zich af.

"Stemcomputers van Sdu werden eind oktober afgekeurd omdat op te grote afstand te achterhalen was wat een kiezer heeft gestemd. De politie heeft woensdag extra toezicht gehouden rond stembureaus om te voorkomen dat mensen de stemcomputers van Nedap probeerden af te luisteren. Dat kan alleen door er vlak bij te staan." (Elsevier/novum 22.11.)

Vergelijking: Een paspoort-chip kon eerst afgelezen worden op 5 mm afstand, toen 20 cm, toen 2 meter, toen 5. Het is allemaal een kwestie van techniek - of woordkeus?

De Partij voor de Waarheid kijkt met verbazing hoe mak en gedwee de Nederlanders en hun gevestigde volksvertegenwoordigers toestaan dat ons democratisch grondrecht om te stemmen wordt ondermijnd door het gebruik van stemcomputers. Een leek kan niet controleren of het eerlijk gebeurt, en zelfs een deskundige kan dat niet goed. Democratie is niet langer gewaarborgd, voortaan is het een gok. De gok dat iedereen zich aan de regels zal houden. Want wie zou er willen valsspelen?

"Tja, daar kan je niks aan doen," zou Bos zeggen.





Partij voor de Waarheid