Nieuwe AO: Is Nederland aan het ontkerken?

De kerken lijken leeg te lopen. Ze worden kleiner en leger, dat is het overheersende beeld van godsdienst in ons land. De laatste 40 jaar heeft de kerk haar dominante positie in het leven van de gemiddelde Nederlander verloren. Is Nederland aan het ontkerken? Gelooft Nederland steeds minder?

Joep de Hart, senior onderzoeker bij het Sociaal en Cultureel Planbureau op de terreinen van civil society, maatschappelijke participatie en religie bespreekt deze zaken in de nieuwste AO. Hij is van mening dat ontkerkelijking in Nederland niet betekent dat mensen nergens meer in geloven: mensen zijn juist massaal op zoek naar allerlei nieuwe vormen van religieuze inspiratie. Dat geldt ook voor jongeren. Religie is een thema van alle tijden. Dit AO biedt u dan ook inzicht in ontwikkelingen die nu spelen in de maatschappij. Met recht een Actueel Onderwerp.

Het AO 'Meer geloof, minder kerk.' (AO 2867) is te bestellen voor ¤ 3,25 excl. verzendkosten bij AO, via de website: www.actueleonderwerpen.nl of bel 0320-286962. Of bestel de digitale uitgave van dit AO voor ¤ 1,95 (hier worden geen verzendkosten bij gerekend). Abonnees van de AO-reeks krijgen de uitgave automatisch thuisgestuurd.


IVIO Uitgeverij B.V.
IVIO Uitgeverij brengt sinds 1936 de populair-educatieve Actuele Onderwerpen reeks uit, met als doel hoogwaardige, exclusieve informatie op een objectieve en toegankelijke wijze voor een breed publiek te ontsluiten. Abonnees ontvangen elke twee weken een uitgave over een actueel onderwerp.

Kijk ook op onze website voor andere uitgaven of abonnementen: www.actueleonderwerpen.nl