Ingezonden persbericht


Nachoem M. Wijnberg te gast in VADEM 4 - do. 23 november, Café de Doffer te Amsterdam

Donderdag 23 november aanstaande is Nachoem M. Wijnberg te gast in de vierde aflevering van VADEM. Van Wijnberg verscheen deze maand zijn nieuwe bundel Liedjes (Uitgeverij Contact) met bijbehorende website http://www.uitgeverijcontact.nl/nachoemwijnberg/. Op deze website vindt u filmpjes waarop de dichter vertelt over zijn werk en voorleest uit de bundel.

Jan-Willem Anker zal op 23 november beginnen met een inleiding op het werk van Wijnberg waarna een uitgebreid gesprek volgt met de dichter door Tsead Bruinja en Thomas Möhlmann. Aan het slot van de avond leest Wijnberg voor uit eigen werk. Na afloop kunnen er bundels worden gekocht en gesigneerd.

VADEM is een avondvullend programma waarin één dichter centraal staat. Het uitgangspunt van de avond is een goed geïnformeerd en inhoudelijk gesprek met een hedendaagse dichter. Eerder waren daar: Martin Reints (VADEM 1), Menno Wigman (VADEM 2) en Theo Sontrop (VADEM 3). Geluidsfragmenten van eerdere afleveringen zijn te beluisteren via de links onderaan dit bericht en via www.athenaeum.nl.

VADEM wordt mogelijk gemaakt door Athenaeum Boekhandel. De toegang is gratis; in verband met de grootte van het zaaltje is aanmelden geboden.

Locatie: Café de Doffer, Runstraat 12-14, Amsterdam

Datum: Donderdag 23 november 2006

Aanvang: 20.00 uur

Toegang: gratis, maar uitsluitend na aanmelding op info@athenaeum.nl

Nadere inlichtingen: janwillem.anker@gmail.com of zazki@hotmail.com

Web: archiefmateriaal (audio) Vadem 1 met Martin Reints Web: archiefmateriaal (audio) Vadem 2 met Menno Wigman Web: archiefmateriaal (audio) Vadem 3 met Theo Sontrop