Gemeente Nuth


Thema regionale samenwerking uitgesteld

Om de Strategische visie 2015 bij te stellen, organiseert de gemeente Nuth themabijeenkomsten.

In de planning van de drie themabijeenkomsten die op 23 november, 13 december en 23 januari zouden plaatsvinden, is een wijziging aangebracht. De bijeenkomst van 23 november a.s. is verplaatst naar februari. Op basis van de bijgestelde visie zal de tijdelijke commissie Intergemeentelijke Samenwerking (IS) de gemeenteraad van de gemeente Nuth een advies geven voor een samenwerkingsverband met gemeenten. Zodra de nieuwe datum bekend is, zullen wij dit publiceren.

Meer voorbereidingstijd

In een interview met wethouder Math Suppers, Themabijeenkomsten intergemeentelijke samenwerking., maakte de gemeente de data bekend voor de themabijeenkomsten. U vindt dit artikel op de website van de gemeente Nuth of in ons infobulletin. Dit infobulletin staat in het huis-aan-huisblad Nuth en Omstreken nummer 43 van 15 november 2006. De ondernemers van de gemeente tonen veel interesse om het samen met hen op te pakken. Door de gesprekken met de ondernemers bleek al snel dat door hun inbreng de themabijeenkomst nog meer inhoud zou krijgen als zij meer voorbereidingstijd zouden krijgen. Om die ruimte te bieden, besloten de ondernemers en de gemeente Nuth om de themabijeenkomst uit te stellen. Naar verwachting zal de uitgestelde themabijeenkomst in februari 2007 plaatsvinden.

Tijdelijke commissie

De gemeente Nuth staat voor een belangrijke keuze op het gebied van samenwerking met andere gemeenten. Om tot een keuze te komen, krijgt het gemeentebestuur advies door een tijdelijke commissie IS. Hierin zitten naast vertegenwoordigers van de raad ook drie voormalige burgemeesters van de gemeente Nuth. De oud-burgemeesters zijn Rutten, Coenen en Cox. Onder voorzitterschap van wethouder Math Suppers zullen zij samen met de vertegenwoordigers van politieke partijen in de gemeente Nuth, hun visie en een zwaarwegend advies geven over de samenwerking in de regio. Om de Strategische visie 2015 bij te stellen organiseert de gemeente Nuth themabijeenkomsten, waarbij de inwoners van de gemeente worden betrokken. Vanuit een bijgestelde strategische visie zal de gemeente Nuth de toekomstige samenwerkingspartners in regionaal verband zoeken. Het uitstel van de eerste themabijeenkomst heeft geen gevolgen voor het tijdstip, waarop de commissie haar advies aan de raad zal voorleggen.