Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST
VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 14 november 2006

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 7 november 2006. Toelichting:
Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies:
Instemmen met de besluitenlijst.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Invulling vacatures hoofdstembureau.
Toelichting:
Wegens personele mutaties dienen er twee nieuwe leden van het hoofdstembureau te worden benoemd.
Ambtelijk advies:
De heer K. Veldhuijzen van Zanten benoemen tot lid/plaatsvervangend voorzitter en mevrouw H. van Geuns benoemen tot lid van het hoofdstembureau. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. a. Mogelijkheid tot uitkering achtergestelde lening (zie brief Vitens d.d. 31 oktober 2006) b. Mogelijkheid tot aankoop aandelen Vitens van Nuon (zie brief Nuon d.d. 2 oktober 2006). Toelichting:
In het kader van de afwikkeling van de fusie van het waterleidingbedrijf Vitens is de overwaarde op de aandelen Hydron vertaald in een achtergestelde lening op naam van de gemeente Abcoude. Vitens biedt nu de mogelijkheid om deze achtergestelde lening af te lossen. Nuon biedt haar belang in Vitens te koop aan aan de overige aandeelhouders. De gemeente Abcoude kan overwegen een aantal aandelen à 53 te kopen. Gelet op het bestaande belang (slechts 0,13%) wordt uitbreiding van het aantal aandelen Vitens niet zinvol geacht. Ambtelijk advies:
a. Besluiten om de achtergestelde uitkering door Vitens te laten uitkeren ter grootte van een bedrag van 20.343;
b. besluiten tot het voornemen om niet in te gaan op het aanbod van Nuon om aandelen aan te kopen. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

4. Begrotingswijziging VRU en financiële liquidatie BRUL en GHOR/CPA. Toelichting:
Door het dagelijks bestuur van de veiligheidsregio Utrecht is ingestemd met de concept begrotingswijziging 2006 van de VRU en het liquidatieplan van de gemeenteschappelijke regelingen BRUL en GHOR/CPA. Aan de colleges van burgemeester en wethouders en aan de gemeenteraden van de gemeenten binnen de regio Utrecht wordt gevraagd hun zienswijze te geven. Beide stukken zijn vooral financieel-technisch van aard en hebben geen consequenties voor de gemeenten, noch voor de inwonersbijdrage, noch voor de toegezegd prestaties. Verdere informatie is te vinden in begeleidend schrijven.
Ambtelijk advies:
In te stemmen met de voorgelegde begrotingswijziging 2006 van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) en het financieel overzicht "Financiële liquidatie gemeenschappelijke regelingen BRUL en GHOR/CPA" per 31 december 2005.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


---

PORTEFEUILLE: wethouder C.N. Veldhuijzen van Zanten


1. Productenraming 2007-2010.
Toelichting:
De beheersproductenbegroting is een verfijning van de programmabegroting tot op het niveau van beheersproducten. In de beheersproductenbegroting zijn de keuzes die de raad (raad van 7 november) heeft gemaakt om tot een sluitende begroting te komen (mede op basis van de najaarsnota) verwerkt. Na vaststelling zal de productenraming in de organisatie worden verspreid. Ambtelijk advies:
De productenraming 2007-2010 vast te stellen. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder J. Vonk-Vedder


1. Notitie in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Toelichting:
Bij besluit van de raad op 28 september 2006 inzake de Wmo-verordening voor Abcoude is mede bepaald dat de raad omtrent de financiële kaders advies wil uitbrengen. Dit advies dient in principe vooraf te gaan aan het opstellen en vaststellen van de uitvoerings- documenten, te weten het Besluit financiële tegemoetkomingen en het Verstrekkingenbeleid, door het college van B&W. Bijgaande notitie gaat in op een aantal essentiële punten en wijzigingen ten gevolge van de invoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Ambtelijk advies:
De bijgaande notitie voor te leggen aan de leden van de gemeenteraad ter advisering, waarna tot het opstellen en het vaststellen van de uitvoeringsdocumenten kan worden overgegaan. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. Met dien verstande, dat de suggestie moet worden weggenomen dat 62.000 bestemd is voor de adviesraad. In punt 5.4 moet verduidelijking komen over de eigen bijdrage WVG.

Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 21 november 2006. De secretaris, de burgemeester,


---

MANDAATBESLUITENLIJST
BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 14 november 2006

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Ontheffingen Stationsstraat Abcoude.
Toelichting:
In de Stationsstraat Abcoude geldt een parkeerverbod. De bewoners van de Stationsstraat 32 t/m 60 hebben ontheffing gekregen. De ontheffingen waren geldig tot 1 januari 2006. Geadviseerd wordt de ontheffingen te verlengen tot 1 januari 2008. Ambtelijk advies:
Geadviseerd wordt de ontheffingen van de bewoners 32 t/m 60 ter verlengen tot 1 januari 2008. Mandaatbesluit d.d. 07-11-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Ontheffing verlenen op kentekens op naam van de gemeente De Ronde Venen in verband met samenwerkingsverband Riolering.
Toelichting:
Vanaf 1 november 2006 werkt de gemeente Abcoude samen met de gemeente De Ronde Venen op het gebied van rioolstoringen. De overeenkomst is onlangs ondertekend. Voor het uitoefenen van werkzaamheden, voortvloeiend uit het samenwerkingsverband is het noodzakelijk om aan de gemeente De Ronde Venen ontheffing op kentekens te verlenen. Ambtelijk advies:
Geadviseerd wordt ontheffing op kentekens te verlenen. Mandaatbesluit d.d. 06-11-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Aanvraag lichte bouwvergunning Koppelland 3 te Abcoude, voor het vergroten van een woonhuis.
Toelichting:
Het bouwplan is in strijd met de op dit moment nog vigerende Aan- en bijbouwenregeling (aanbouw is 3 meter diep ipv 2.75 meter) Het bouwplan voldoet wel aan de voorschriften van het ontwerp- bestemmingsplan "Woongebied Abcoude". Dit b.p. is inmiddels goedgekeurd door G.S. en ligt momenteel ter visie. Naar alle waarschijnlijkheid zal er nog beroep worden ingesteld. Het bouwplan voldoet aan redelijke eisen van welstand. Ambtelijk advies:
Met toepassing van artikel 19 lid 3 WRO vooruitlopen op het bestemmingsplan "Woongebied Abcoude" a. de beslissing publiceren in de VAR van 23-11-2006 b. de stukken gedurende zes weken ter visie leggen. Als er geen zienswijzen inkomen kan vrijstelling en bouwvergunning worden verleend. Mandaatbesluit d.d. 09-11-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---


2. Aanvraag lichte bouwvergunning Aasdomstraat 17, Abcoude, voor het vergroten van een woonhuis.
Toelichting:
Het bouwplan is in strijd met de nu nog vigerende Aan- en bijbouwenregeling (diepte aan de achterzijde is 3 m. ipv 2.75 m), maar past wel binnen artikel 9 Woondoeleinden van het ontwerp-bestemmingsplan "Woongebied Abcoude". Dit bestemmingsplan is al goedgekeurd door de provincie Utrecht, maar nog niet onherroepelijk. Naar alle waarschijnlijkheid zal er nog beroep worden ingesteld. Voornoemd bouwplan is op korte termijn alleen mogelijk met toepassing van een "lichte"vrijstellingsprocedure. Het bouwplan voldoet aan redelijke eisen van welstand. Ambtelijk advies:
Met toepassing van artikel 19 lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vooruitlopen op het bestemmingsplan "Woongebied Abcoude":
a. de beslissing publiceren in de VAR van 23-11-2006, b. de stukken gedurende 6 weken ter visie leggen. Als er geen zienswijzen worden ingediend, kan vrijstelling en bouwvergunning worden verleend. Mandaatbesluit d.d.09-11-2006 :
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Aanvraag lichte bouwvergunning Donkervlietse Binnenweg 11 te Baambrugge, voor het vergroten van een woonhuis d.m.v. het plaatsen van een serre aan de achterzijde. Toelichting:
Op de betreffende gronden is het Uitbreidingsplan in hoofdzaken van toepassing. In 1967 is het gebiedje - dat deels tot de gemeente Loenen, deels tot de gemeente Abcoude behoort - aangewezen als Beschermd dorpsgezicht Loenersloot. De bestemming Woondoeleinden, zoals aangegeven in het nieuwe bestemmingsplan Buitengebied heeft nog geen rechtskracht. Op 20-7-2006 heeft het college besloten om medewerking te verlenen aan een "lichte" vrijstelling op grond van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Een eerste bouwplan stuitte op verzet van de buren, het bouwplan is daarop aangepast en is op 14-9-2006 opnieuw gepubliceerd. De stukken hebben gedurende 6 weken ter visie gelegen. Er zijn geen zienswijzen ingekomen. In het kader van art. 51 Woningwet hebben GS op 22-8-2006 een verklaring van geen bezwaar afgegeven. De Monumentencie. gaat akkoord met het bouwplan, de Welstandscommissie heeft eveneens positief geadviseerd.
Ambtelijk advies:
Vrijstelling en bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 09-11-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.

4. Aanvraag lichte bouwvergunning Janshof 9, Abcoude, voor het plaatsen van dakkapel op het voordakvlak.
Toelichting:
Planologisch geen bezwaar. De dakkapel is niet overeenkomstig het Principebesluit dakkapellen, maar voldoet wel aan de Welstandsnota. Welstand en Monumenten Midden Nederland heeft op 2 november 2006 positief geadviseerd.
Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 09-11-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.

5. Aanvraag lichte bouwvergunning Stigterhof 11, Abcoude, voor het plaatsen van een dakkapel op het voordakvlak.
Toelichting:
Planologisch geen bezwaar.
Het bouwplan voldoet aan de criteria als genoemd in de Welstandsnota. Met toepassing van artikel 50 lid 4 Woningwet kan bouwvergunning worden verleend. Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 09-11-2006 :
Overeenkomstig voorstel besloten.


---