Politie Twente

Persberichten Politie Twente

Aanrijdingen met letsel

Losser

Woensdag 22 november om 8.40 uur kwamen een fietser en een automobilist op een rotonde in Losser in aanrijding. De 16-jarige fietser uit Overdinkel reed op het fietspad van de rotonde Burgemeester van Sandtplein. De 24-jarige automobilist uit Losser reed over de Gronausestraat in de richting van de genoemde rotonde. De automobilist gaf geen voorrang aan de fietser die over de rotonde fietste. De fietser is met onbekend letsel meegenomen naar het ziekenhuis. (06-155986)

Overdinkel

Op de Hoofdstraat in Overdinkel vond op woensdag 22 november om 7.45 uur een aanrijding plaats tussen een automobilist en een motorrijder. De automobilist, een 39-jarige man uit Overdinkel, wilde zijn auto keren op de weg. Hij zag daarbij de motorrijder, een 50-jarige man uit Overdinkel, over het hoofd. Deze wilde zojuist de automobilist inhalen. De motorrijder is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. (06-155968)

Enschede

De politie werd op woensdag 22 november om 13.30 uur opgeroepen om naar een aanrijding te gaan op de Broekheurne-Ring in Enschede. Een 70-jarige man uit Enschede fietste op het fietspad op de Broekheurne-Ring, stak zijn hand uit en sloeg linksaf. De 50-jarige automobilist uit Enschede reed op de Broekheurne-Ring en kon de aanrijding niet meer voorkomen. Met een onbekend letsel is de fietser naar het ziekenhuis gebracht. (06-156180)

Getuigenoproep gestolen auto

Enschede

Tussen zaterdag 18 november 0.00 uur en dinsdag 21 november 17.00 uur is een personenauto gestolen op het terrein van een autobedrijf aan de Boddenkampsingel in Enschede. Het gaat om een zilvergrijze Opel, type Astra G, met het kenteken: TN-VR-16. De politie zoekt getuigen die de auto ergens hebben gezien of iets verdachts hebben gezien op de genoemde locatie. U wordt dan verzocht om te bellen met het nummer: 0900 - 8844, of met het nummer van Misdaad Anoniem: 0800 - 7000. (06-156235)

Spoorstaafklemmen gestolen, drie verdachten aangehouden

Hengelo

Twee politieagenten troffen op donderdag 23 november om 0.25 uur op de Boortorenweg in Hengelo een auto waarvan bij de politie bekend was dat de eigenaar geen geldig rijbewijs had. De auto reed over de Twekkelerweg in de richting van Enschede en sloeg uiteindelijk linksaf de Baardinksweg in. Daar stopte de auto en de bestuurder, een 39-jarige man uit Enschede, stapte uit en liep richting de politieauto. De politieagent vroeg de bestuurder naar zijn rijbewijs en kentekenbewijs, maar dat kon hij niet tonen. Omdat de ruiten van de auto geblindeerd waren, vroeg de agent of er nog meer personen in de auto zaten. Toen de agent een portier opende bleken er nog een 17-jarige jongeman uit Enschede en een 60-jarige man uit Enschede in te zitten. Ook lagen er ijzeren onderdelen in de laadruimte. De bestuurder gaf aan dat hij dit even verderop langs de kant van de weg gevonden had. Alle drie de inzittenden zijn door de politie aangehouden en voor verder onderzoek opgesloten. (06-156374)

Metaal gestolen, drie verdachten aangehouden

Almelo

Oplettende stadswachten meldden op woensdag 22 november om 15.15 uur aan de politie dat zij drie mannen met metaal hadden zien lopen. De verdachten kwamen uit een leegstaand pand aan de Grotestraat in Almelo. Naar aanleiding van het signalement kon de politie de drie mannen van 42, 38 en 39 jaar, afkomstig uit Almelo aanhouden bij de Haven Noordzijde. Alledrie de mannen bekenden betrokken te zijn bij deze diefstal. Het metaal hadden ze inmiddels al verkocht. De 42-jarige man bleek een veelpleger te zijn. Hij is door de politie in verzekering gesteld. De andere twee mannen zijn na verhoor weer heengezonden. (06-156240)

Jan Camphuis en Gerdien Rotgers: 053-4555588

---- --