Saxion Hogescholen
BR>

do 23 november 2006

Saxion Hogescholen investeert miljoenen in nieuwbouw Van Galenstraat

Saxion Hogescholen in Enschede gaat een nieuw onderwijspand bouwen aan de Van Galenstraat in Enschede. In het nieuwbouwpand, dat twee verdiepingen hoger wordt dan het politiebureau, wordt de academie Toegepaste Kunst & Techniek ondergebracht. Een deel van het gebouw wordt gereserveerd voor studenten van het ROC van Twente. Daarnaast gaat Saxion volgend jaar de Stadscampus aan de M.H. Tromplaan ingrijpend verbouwen om de onderwijsruimtes te optimaliseren voor het nieuwe onderwijsconcept. Met de nieuw- en verbouw in Enschede is een totaalbedrag van ruim 20 miljoen euro gemoeid. De bouw van het nieuwe pand, dat een vloeroppervlakte heeft van ruim 8.500 vierkante meter, begint volgens planning medio 2007 en zal in de zomer van 2008 opgeleverd worden.

Nieuwe onderwijsvisie: meer transparantie
Ook in Deventer gaat Saxion uitbreiden. Aan de achterzijde van het gebouw aan de Handelskade wordt een nieuwe glazen hoofdingang en ontvangsthal gebouwd van vijf verdiepingen hoog. Daarmee krijgt Saxion een volwaardige hoofdingang, die zich aan de spoorzijde van het gebouw bevindt. De bouwplannen van Saxion in Deventer en Enschede betekenen een totale investering van ruim dertig miljoen euro.

Reden voor de nieuwbouw in Deventer en Enschede is de groei die Saxion doormaakt (verwacht wordt dat de grens van twintigduizend studenten binnen afzienbare tijd doorbroken zal worden) en de nieuwe onderwijsvisie waarin studenten voor een belangrijk deel hun eigen studieroute kiezen. Daardoor is er een sterke behoefte aan ruimtes waar zij zich kunnen terugtrekken en aan transparante ruimtes waar ze medestudenten en docenten kunnen ontmoeten.

Stadscampus wordt groter
Door de nieuwbouw aan de Van Galenstraat hoopt Saxion de studentengroei de komende jaren het hoofd te kunnen bieden. Saxion huurt nu nog ruimtes in het gebouw `De Wolk' (tegenover het NS-station) en in het Randstadgebouw (tegenover het busstation). Als het gebouw aan de Van Galenstraat in 2008 wordt opgeleverd, zal Saxion deze huurcontracten opzeggen.

Saxion heeft voor de locatie aan de Van Galenstraat gekozen omdat het gebouw dan als het ware deel uitmaakt van de stadscampus aan de Tromplaan. Uit onderzoek blijkt dat studenten en docenten de opzet van de campus (veel licht en multifunctionele ruimten) een hoge waardering geven. Ook de nieuwbouw zal deze atmosfeer uitademen. De gevel, die voornamelijk uit glas zal bestaan, krijgt een bijzondere uitstraling die past bij het artistieke karakter van de opleidingen.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------