CDA

006] 23 november 2006 - Nieuws -
âVerheugd over uitslagen herindelingsverkiezingenâ

Partijvoorzitter Marja van Bijsterveldt is blij met de uitslagen van de herindelingsverkiezingen in Medemblik, Lansingerland, Binnenmaas en Roermond. In twee van de vier gemeenten is het CDA de grootste partij geworden. In de andere twee gemeenten heeft het CDA evenveel zetels als de PvdA.

Namens de hele partij feliciteert Marja van Bijsterveldt alle kandidaten en vrijwilligers die gezamenlijk campagne hebben gevoerd, met de klinkende resultaten. âHet is goed dat het CDA in al deze gemeenten zo sterk uit de verkiezingsstrijd is gekomen.â

In de nieuwe gemeente Medemblik is het CDA de grootste partij geworden. Het CDA behaalde daar 7 van de 21 zetels. In de fusiegemeente Lansingerland (Bleiswijk, Bergschenhoek, en Berkel en Rodenrijs) bekleedt het CDA in de nieuwe gemeenteraad 9 van de 29 zetels. Ook hier vormt het CDA de grootste fractie.

In de herindelingsgemeente Binnenmaas (een fusie van âs Gravendeel en Binnenmaas) haalde het CDA, evenals de PvdA, 4 zetels. Gemeentebelangen Binnenmaas won er de verkiezingen met 6 zetels. In Roermond won de VVD. De liberalen bekleden in de nieuwe gemeenteraad 9 zetels. CDA en PvdA behaalden allebei 5 zetels.

In de gemeente Koggenland (een fusie van Obdam en Wester-Koggenland) heeft het CDA 8 van de 19 zetels gehaald.

---