Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (23/11)

TILBURG, 23 november 2006

Politie haalt dronken bestuurder van de weg

TILBURG De politie heeft vanmorgen, tegen 00.30 uur in het Conradhof een dronken automobilist van de weg gehaald. De 45 jarige bestuurder afkomstig uit Tilburg bleek tijdens de controle flink onder invloed van alcohol te verkeren. Op het bureau nam de politie een blaastest af, waaruit bleek dat hij bijna vijf maal de toegestane hoeveelheid overschreed. De test wees uit dat hij 1075 Ug/l, zijnde 2,45 promille alcohol in zijn bloed had. Uiteraard mocht de man na verhoor zijn rijbewijs achter laten. Voorzien van een rijverbod van 14 uur kon hij vertrekken. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Jongen aangehouden voor joyriding

TILBURG In de Diepenstraat hebben agenten gisteravond, rond de klok van 19.45 uur, een 15 jarige jongen uit Berkel Enschot aangehouden, voor het rijden zonder rijbewijs. Tijdens de surveillance zagen agenten een auto rijden over de Korvelseweg. Bij het zien van de agenten draaide de bestuurder zijn auto 180 graden en reed vervolgens met piepende banden weg. Door deze actie bracht hij het overige verkeer in gevaar. In de Diepenstraat lukte het de agenten de bestuurder te controleren en hem aan te spreken over zijn rijgedrag. Daar bleek de bestuurder een minderjarige te zijn waarop hij werd aangehouden. Onderzoek op het bureau wees uit dat de jongen de auto zonder toestemming van zijn moeder had meegenomen. Aan het bureau bleek dat de jongen al vaker met de politie in aanraking was geweest voor het rijden zonder rijbewijs.

Politie houdt Tilburger aan voor verlaten plaats ongeval

TILBURG Agenten hebben gisteravond om 22.45 uur op het Pater van den Elsenplein een 43 jarige Tilburger aangehouden voor het verlaten plaats ongeval. De man had een kwartier eerder in de Piet van Haarenstraat een aanrijding veroorzaakt. Na een uitwijkmanoeuvre reed de Tilburger met zijn auto tegen een geparkeerd staande auto. Hierdoor ontstond tussen beide voertuigen schade. Zonder zijn identiteit kenbaar te maken reed de Tilburger na de aanrijding weg. Gealarmeerde agenten stelden een onderzoek in en troffen de verdachte met auto aan op het Pater van den Elsenplein, waarna hij werd aangehouden. De verdachte legde op het bureau een bekennende verklaring af.

Politie houdt man aan voor poging zware mishandeling

TILBURG Op de Heuvelring hebben agenten vanmorgen om 02.20 uur een 17 jarige Tilburger aangehouden voor poging tot zware mishandeling. De jongen had in een horecagelegenheid op de Heuvelring een 20 jarige vrouw met een fles op haar hoofd geslagen. Het slachtoffer verklaarde dat ze tijdens het dansen in het etablissement geduwd werd door de verdachte. Na hem te hebben teruggeduwd ontstond er tussen het tweetal een conflict. Toen de verdachte de vrouw probeerde te slaan, sprongen er andere horecabezoekers tussen. Direct daarna voelde het slachtoffer twee flinke klappen op haar achterhoofd. Een getuige zag dat de verdachte de vrouw alsnog met een fles op haar hoofd sloeg. Het slachtoffer moest zich voor onderzoek wenden tot het ziekenhuis, waar haar hoofdwond gehecht werd. De verdachte is op het bureau in verzekering gesteld.

16 bekeuringen tijdens verlichtingscontrole

TILBURG Agenten stelden vanmorgen, tussen 07.30 uur en 08.00 uur, op de Hilvarenbeekseweg een verlichtingscontrole in. Het doel van de controle is de veiligheid op de weg te verbeteren. In totaal kregen 15 fietsers een bekeuring voor het rijden zonder verlichting. Ook een automobilist werd bekeurd toen hij in verboden richting reed.

Minderjarige aangehouden voor winkeldiefstal

BERKEL-ENSCHOT Agenten hebben vanmiddag, rond de klok van 12.15 uur, in een supermarkt aan het Heuneind, een 15 jarige jongen aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal. Medewerkers van de winkel zagen dat de jongen met kar en goederen de winkel wilde verlaten, zonder deze af te rekenen bij de politie. Bij de uitgang spraken ze de jongen aan en droegen hem over aan de politie. Na telling bleken de goederen in de kar een bedrag van 230 Euro te vertegenwoordigen. De politie onderzoekt de zaak.

Auteur: Desirée Brabers