Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten donderdag 23 november 2006

Zaanstreek-Waterland, 23-11-2006

Overval op muziekwinkel

Zaandam, 22 november 2006, 16.00 uur

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een gewapende overval op een muziekwinkel aan de Rozengracht. Woensdagmiddag 22 november rond 16.00 uur verzocht een mannelijke klant de 20-jarige verkoper om een aantal artikelen te pakken. Plotseling trok de klant een vuurwapen uit een boodschappentas en eiste de kassa-inhoud. De verkoper liep vervolgens naar achteren om zogenaamd de kassasleutel te pakken, maar waarschuwde met een schreeuw de winkeleigenaar en diens zoon. De overvaller vluchtte, met in zijn kielzog de zoon van de eigenaar. De verdachte vluchtte richting station Zaandam, rende door de stationshal en verliet het station weer aan de achterzijde, de kant van de wijk Westerwatering. Daar is de verdachte uit het oog verloren.

Het gaat om een kleine man van ongeveer 1.70m, met een licht getint uiterlijk, brildragend, opvallend vet zwart halflang haar en gekleed in donkere kleding, mogelijk een trainingsjack. De man droeg een boodschappentas en sprak zacht en accentloos. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met de Decentrale Recherche via, 0900-8844.

Drie fietsendieven aangehouden

De Decentrale Recherche en het wijkteam Volendam denken met de aanhouding van drie verdachten een kleine 70 fietsendiefstallen in Volendam, Purmerend, Landsmeer en Amsterdam te hebben opgelost. Na de zomervakantie werden er in deze plaatsen meer fietsen gestolen dan gebruikelijk. De politie heeft mede dankzij diverse getuigenverklaringen in de loop van deze week drie verdachten buiten heterdaad kunnen aanhouden. Het betreft twee Amsterdammers van 32 en 41 jaar en een Purmerender van 18 jaar. De verdachten zijn familie van elkaar. Ze hadden het voornamelijk op de duurdere fietsen voorzien die ze vervolgens via het internet verkochten. Het onderzoek van de politie concentreert zich nu op het achterhalen van de kopers van de gestolen fietsen. De politie wil zoveel mogelijk fietsen bij de rechtmatige eigenaren terugbezorgen.

Voetganger geschept door auto

Monnickendam, 22 november 2006, 19:55 uur

Op de Bereklauw is een 51-jarige voetganger uit Monnickendam door een auto geschept. Een 36-jarige automobiliste uit Monnickendam reed over de Waterlandse Zeedijk en wilde linksafslaan richting de Bereklauw. De voetganger stond op de kruising en wilde oversteken naar de Waterlandse Zeedijk. Bij het linksafslaan werd de man geschept en kwam op de motorkap terecht. Hij is met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Een blaastest wees uit dat de bestuurster geen alcohol had gedronken.

Frontale botsing bromfietsers

Koog aan de Zaan, 23 november 2006, 06:19 uur

Op het fietspad naast de Provinciale Weg Zaandam-Castricum zijn twee bromfietsers frontaal met elkaar in botsing gekomen nadat een van hen een black-out kreeg. Een 18-jarige jongeman uit Wormerveer reed over het fietspad in de richting van Assendelft. Uit tegengestelde richting kwam een 18-jarige bromfietser uit Zaandam. De Wormerveerder kreeg vermoedelijk een black-out waardoor hij op de verkeerde weghelft terecht kwam. De Wormerveerder is waarschijnlijk met een hersenschudding en armletsel naar het ziekenhuis overgebracht. Beide bromfietsers hadden geen werkende verlichting op hun voertuig.