Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Breda 231106

BREDA, 23 november 2006

Politie onderzoekt overval

BREDA: Twee onbekende daders hebben donderdagochtend rond 10:00 uur geprobeerd om een winkel aan de Willemstraat te overvallen. Ze kwamen de winkel binnen en vroegen om sigaretten. Toen de 36-jariger medewerkster van de winkel zich omdraaide om de goederen te pakken haalde een van de overvallers een op een vuurwapen gelijkend voorwerp tevoorschijn en richtte deze op de medewerkster. De verdachten eisten geld maar de medewerkster verklaarde niks te hebben. Als reactie daarop is de medewerkster hard in haar gezicht geslagen. Vervolgens hebben de twee hun overval gestaakt en zijn weggelopen. De vrouw belde daarop de politie. Die is meteen gestart met een buurtonderzoek en het verspreiden van de signalementen van de daders onder politie-eenheden ter plaatse. Tevens is slachtofferhulp aangeboden aan de vrouw.

Autodief aangehouden

BREDA: De politie heeft donderdagmiddag rond 13:30 uur een 31-jarige Bredase veelpleger aangehouden op verdenking van diefstallen van autoradio's. Hij zou deze eerder vanochtend hebben gestolen uit auto's die geparkeerd stonden op een parkeerterrein aan de Heksenakker. Een getuige van de diefstallen had de verdachte gezien en alarmeerde de politie. Eenmaal aangekomen troffen de agenten daar verschillende gedupeerden. Bij het horen van het signalement van de dader rees bij de agenten een vermoeden dat het wel eens de veelpleger zou kunnen zijn. Toen zij even later de personenauto van de verdachte verderop zagen werd het vermoeden nog sterker. Hij werd niet veel later in een woning aan de Heksenwiellaan aangehouden. In zijn personenauto troffen agenten de gestolen radio's. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en conform de richtlijnen met het openbaar ministerie inverzekering gesteld.

Beschonken automobilisten

STANDAARBUITEN: De politie heeft woensdagnacht rond 1.15 uur een 35-jarige automobilist uit Standaarbuiten aangehouden op de Molendijk wegens rijden onder invloed. Hij blies 295 ug/l wat een rijverbod van 2 uur opleverde. Met een proces-verbaal mocht hij weer naar huis.

ZEVENBERGEN: Een 39-jarige man uit Wernhout is dinsdagnacht rond 01.15 uur aangehouden op de Hazeldonkse Zandweg. De man liep tegen de lamp tijdens een verkeerscontrole. De Wernhouter blies 280 ug/l, goed voor een bekeuring en een rijverbod van 3 uur. Na verhoor kon hij weer gaan.

IJzerdief aangehouden

BREDA: Een 27-jarige Bredanaar is woensdagochtend rond 08.00 uur aangehouden op het Stationsplein. De politie kreeg een melding binnen dat een man op de Academiesingel en omgeving metalen strips van voordeuren aan het stelen was. Agenten kwamen ter plaatse en zagen bij het station een man die voldeed aan het signalement. Hij bleek een tas bij zich te dragen met ijzer, koper en aluminium. De man is overgebracht naar het bureau en in verzekering gesteld.

Winkeldief aangehouden

BREDA: De politie heeft woensdagmiddag rond 15.00 uur een 44-jarige Bredanaar aangehouden in een warenhuis aan de Ginnekenstraat. De man wilde enkele DVDs meenemen zonder die te betalen, maar beveiligingspersoneel kon dat verhinderen. NA verhoor is de man met een dagvaarding op vrije voeten gesteld.

Bredanaar (19) aangehouden voor rijden zonder rijbewijs

BREDA: Een 19-jarige Bredanaar is woensdagmiddag aangehouden op de Graaf Hendrik III laan. Dat gebeurde rond 15.45 uur nadat bij een controle bleek dat de man niet over een geldig rijbewijs beschikt. De man was al eerder aangehouden voor rijden zonder rijbewijs. De eigenares van de auto, een bekende van de man, heeft aangifte gedaan van joyriding, want naar haar zeggen heeft de Bredanaar geen toestemming om haar auto mee te nemen.

Aanhouding scooterrijder

ETTEN-LEUR: Een 16-jarige jongen uit Lage Zwaluwe is woensdagmiddag rond 17.00 uur aangehouden op de Zevenbergseweg. De jongen werd staande gehouden op zijn scooter en wilde niet meewerken aan een technisch onderzoek dat de politie verlangde. In eerste instantie reed hij mee tot nagenoeg het politiebureau aan het Stationsplein, maar vervolgens vluchtte hij weg. Na een korte zoektocht van de politie werd hij op de Zevenbergseweg aangetroffen en vervolgens aangehouden. Daarbij verzette de jongen zich. Hij is na verhoor op vrije voeten gesteld.

Politie waarschuwt voor hengelaars in Zundert

ZUNDERT: Bij een vijftal woningen in Zundert is woensdagnacht ingebroken. Daarbij is onder andere geld buitgemaakt. Het betreft woningen aan het Hazelaartje, Gele Berk, Lavendelring, Nassauplein en Kanariestraat. De politie heeft na de meldingen nog gezocht naar de inbrekers, maar zonder resultaat.

In alle gevallen kwamen de dieven binnen door middel van het bekende hengelen. Bij de hengelmethode wordt via de brievenbus de voordeur geopend met een ijzerdraad of een klerenhanger. De politie adviseert daarom altijd de voordeur op het nachtslot te doen en ook ramen en andere deuren goed af te sluiten om insluiping te voorkomen. Inwoners van Zundert die aangesloten zijn bij SMS Alert hebben via hun mobiele telefoon donderdag een preventiebericht ontvangen.

Auteur: Manfredi Mauro