Ingezonden persbericht


Persbericht

Antoon Vermeer benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau

Kenmerk
ZMVE.06.0058

Datum
23 november 2006

Vanmiddag, donderdag 23 november, is de voorzitter van de ZLTO, Antoon Vermeer, benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Vermeer ontving de onderscheiding uit handen van Cees Veerman, minister van LNV, voor zijn verdiensten voor de land- en tuinbouw in het algemeen en voor de land- en tuinbouw in het ZLTO-gebied in het bijzonder. De versierselen werden hem uitgereikt na afloop van de Algemene Vergadering van de ZLTO, waarin Vermeer is herkozen als voorzitter voor een nieuwe bestuursperiode.

Antoon Vermeer (57 jaar) is onder andere 30 jaar bestuurlijk actief binnen de land- en tuinbouw, waarvan 10 jaar voorzitter van de ZLTO en daarvoor de NCB. Naast zijn grote inzet voor de ZLTO en de NCB is Antoon, persoonlijk alswel bestuurlijk, zeer betrokken bij collega-ondernemers in de land- en tuinbouw en bij de toekomst van de sector.

Sinds 1982 heeft Antoon Vermeer in maatschap met een neef, een melkveebedrijf in Haaren. Vermeer is sinds eind jaren '60 bestuurlijk actief. Van 1969 tot 1976 was hij voorzitter van de KPJ (Katholieke Plattelands Jongeren). Daarnaast was hij bestuurlijk actief in het Agrarisch Jongeren Werk (AJW). Als gewestelijk voorzitter van het AJW - werkgebied Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Gelderland - was hij 'adviseur' van het hoofdbestuur van de toenmalige NCB.

Sinds de jaren '70 is Antoon Vermeer bestuurlijk actief binnen de toenmalige NCB. In 1983 wordt hij vice-voorzitter. In 1996 wordt hij gekozen tot voorzitter van de NCB en vanaf 1998 is hij voorzitter van de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO). Als ZLTO-voorzitter maakt Vermeer deel uit van het bestuur van LTO Nederland. De verschillende bestuursfuncties, die hij heeft vervuld, hebben Vermeer gevormd tot een bestuurder die met zijn voeten in de praktijk staat. Hij weet wat er aan de basis van de organisatie gebeurt en weet dit te combineren met kennis van zaken over bestuurlijke besluitvormingstrajecten.

Antoon Vermeer heeft in zijn bestuurlijke werk, maar ook daarbuiten, altijd veel interesse gehad voor onderwijs, kennis, milieu, innovatie en internationale zaken. Zeker onderwijs heeft bij hem een speciale plek. Vermeer is ook een aanjager. Hij heeft zich bijvoorbeeld hard gemaakt voor het project Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen van LTO Nederland (2001) en voor de ontwikkeling van een gedragscode binnen de ZLTO. Tevens probeert hij een permanente dialoog tot stand te brengen tussen burgers en de land- en tuinbouw. Het project Waarden van het Land draagt hij een warm hart toe. Hij praat met passie en overtuiging over wat hem beweegt en inspireert als melkveehouder en als voorzitter. Hij laat zien waarvoor hij staat en vanuit welke sociale en culturele tradities hij denkt en handelt.

De ZLTO is de vereniging van boeren en tuinders in Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Gelderland. De ZLTO heeft zo'n 18.000 leden die ruim 10.000 agrarische bedrijven vertegenwoordigen.

Noot voor de pers: voor meer informatie M. Venner, woordvoerster. Telefoon 06-295 202 55 of 013-583 63 36.

Bijgevoegd: foto Onderscheiding Antoon Vermeer. De foto is gemaakt door Marcel Bekken.


---- --