Stichting Bossers & Cnossen Fund doneert 120 computers aan Colombia


GRONINGEN, 20061123 -- Dinsdag 21 november zijn ze opgehaald bij Bossers & Cnossen, 120 gebruiksklare computersystemen voor Colombia. In Colombia gaan de computers onderdeel uitmaken van het regeringsprogramma "Computadores para Educar" (CPE). CPE draagt zorgt voor de inzameling van computers en de gratis levering en distributie aan publieke scholen. De computers zijn gedoneerd door de Hanzehogeschool en per schip onderweg naar Colombia.

"Computadores para Educar" is een stichting van de Colombiaanse regering. Het programma bestaat ongeveer vijf jaar en zorgt voor de verspreiding van pc's op scholen. Hoofddoel van het programma is het toegang bieden tot ICT-faciliteiten aan publieke scholen die beperkte financi?le middelen hebben. Daarnaast wil het programma het gebruik van faciliteiten stimuleren en streeft men naar de integratie van ICT-faciliteiten in het onderwijs. Hiertoe zamelt het programma afgeschreven apparatuur in, repareert deze voor hergebruik, distribueert deze gratis aan publieke scholen en geeft begeleiding aan de begunstigde scholen.

De Stichting Bossers & Cnossen Fund heeft gekozen voor een donatie aan Colombia naar aanleiding van een landen selectiemodel. Dit model is in opdracht van de Stichting ontwikkeld door een afstudeerster van de Hanzehogeschool Groningen. Een belangrijk argument om voor Colombia te kiezen is het bestaan van het programma CPE. Dit programma staat in Zuid Amerika bekend vanwege haar goede organisatie en haar succes.

Naast de aanwezigheid van goed georganiseerde aanwezige samenwerkingspartners, filtert het selectiemodel van Bossers & Cnossen landen op Bruto Nationaal Product en zaken als de grootte van de schoolbevolking en de armoede van de bevolking. In vergelijking tot de andere landen is de schoolbevolking in Colombia tussen 0 en 14 jaar het grootst en de armoede onder de bevolking het hoogst. Overige landen waar het selectiemodel naar gekeken heeft zijn Paraguay, Venezuela, Argentini?, Uruguay en Ecuador.

Stichting Bossers & Cnossen Fund:
De Stichting Bossers & Cnossen Fund heeft tot doel om tweede- en derdewereldlanden te helpen bij het ontwikkelen van hun automatisering. Concreet worden gebruikte systemen weer geschikt gemaakt om te worden ingezet bij ICT-projecten in ontwikkelingslanden. De apparatuur die de Stichting doneert is veelal afkomstig van de cli?nten van de Bossers & Cnossen groep. Bij de aanschaf van nieuwe hardware verzamelen de medewerkers van Bossers & Cnossen de economisch afgeschreven systemen. Nadat deze zo goed als mogelijk zijn teruggebracht in nieuwstaat, worden de computers getransporteerd naar het geselecteerde land, meestal om aldaar te worden ingezet voor onderwijsdoeleinden.

De projecten waaraan de Stichting haar medewerking verleent, worden zorgvuldig geselecteerd. Er wordt altijd samengewerkt met lokaal aanwezige mensen, ambassades en bekende hulporganisaties. De Stichting waarborgt bovendien de datavernietiging van de ingeleverde systemen en bewaakt dat er uitsluitend deugdelijk en bruikbaar materiaal wordt ingezet.





Stichting Bossers & Cnossen Fund