Ingezonden persbericht


De nederlandse gamesindustrie presenteert zich tijdens Tradedag Gameplay 2006

Op 24, 25 en 26 november vindt in Jaarbeurs Utrecht Gameplay 2006 plaats, het grootste game-event van de Benelux. Een hal van 12.000 m is gevuld met games en gameconsoles die pas eind 2006 of begin 2007 uit zullen komen, maar die u nu al, exclusief in Utrecht kunt uitproberen!

Gameplay 2006 is een event waar ruim 25.000 enthousiaste gamers op af komen. Deze grote opkomst komt niet uit de lucht vallen. De game-industrie is een van de snelstgroeiende takken van de entertainmentindustrie. Gaming is hot bij veel doelgroepen. Jong of oud, jongen of meisje, hardcore of casual, een groot deel van de Nederlanders speelt wel eens een computergame. Ook 2007 belooft weer een grandioos jaar te worden voor de game-industrie en gamer. Wat dacht u van de release van de revolutionaire Nintendo Wii op 8 december of Sony's nieuwste krachtpatser, de PlayStation 3, die vanaf maart 2007 de strijd aangaat met de Xbox 360.

Kortom, het spelen van computergames wordt meer en meer een integraal onderdeel van onze vrijetijdsbesteding. En bij zo'n populaire tak van entertainment hoort een evenement speciaal voor de pers en retail. Daarom heeft de organisatie van Gameplay 2006 in samenwerking met de brancheorganisaties NVPI en NVGD de Games Tradedag in het leven geroepen. Op donderdag 23 november voorafgaand aan de beurs kunt u in alle rust ervaren waar gaming in 2007 naar toe gaat. Probeer op uw gemak de Wii en de PS3 uit, speel de nieuwste games op de Xbox 360 en de PC en ervaar waarom zoveel jongeren verslingerd zijn geraakt aan de Nintendo DS en de PSP.

Gedurende deze dag staan de standhouders staan klaar om u alle ins & outs te vertellen. Het geheel wordt afgesloten met een netwerkborrel tijdens welke de NVPI samen met onderzoeksbureau GfK de Nederlandse gamemarkt in kaart brengt onder de noemer 'Game Industrie Facts'. U zult verrast staan van de cijfers.

Het programma voor de Games Tradedag is:
13.30 - 17.00 uur: Beursvloer toegankelijk
17.00 - 17.30 uur: Game Industrie Facts
17.30 - 19.00 uur: Netwerk borrel

Heeft u interesse om op donderdag 23 november langs te komen tijdens de Games Tradedag meld u dan nu aan.

Het is natuurlijk ook mogelijk om de ´gewone´ beursdagen te bezoeken en de ongekende sfeer die Gameplay elk jaar weer teweeg brengt bij duizenden gamers te ondergaan. Of om de TMF Game Awards 2006 bij te wonen (vrijdag 24 november). Voor perskaarten voor deze dagen kunt u telefonisch contact op te nemen met de organisatie op telefoonnummer 026 - 33 97 204 of mailen naar info@gameplay.nl.